Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
109 views 4 sec 0 Comment

ESM: Έγκριση προς την Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ

Γιάννης Διαμάντης - 28 Μαρτίου, 2022

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) άναψαν “πράσινο φως” για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε: «Η πλήρης πρόωρη αποπληρωμή των εκκρεμών δανείων της Ελλάδας από το ΔΝΤ, καθώς και η προπληρωμή μέρους των δανείων GLF (διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου), στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για τη χρηματοοικονομική θέση της Ελλάδας. Θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στο προφίλ του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και θα δημιουργήσει εξοικονόμηση για τον ελληνικό προϋπολογισμό. Αυτές είναι ευπρόσδεκτες εξελίξεις για τον ESM και τον EFSF, που κατέχουν περίπου το ήμισυ του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Τα συμφέροντά μας είναι ευθυγραμμισμένα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Ελλάδα για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού της, το οποίο είναι βασικό για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους».

Έτσι, ESM και EFSF συμφώνησαν σήμερα να παραιτηθούν από την υποχρέωση αποπληρωμής των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα μας προχωρούσε σε προσωρινή αποπληρωμή των δανείων προς το ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είχε προτείνει την πρόωρη αποπληρωμή των υπολειπόμενων δανείων προς το ΔΝΤ, ύψους περίπου 1,86 δισ. ευρώ.

Τέλος, η χώρα μας προτίθεται να αποπληρώσει τα διμερή δάνεια που έχει λάβει από 14 χώρες της Ευρωζώνης.

Ετικέτες: EFSF, ESM, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελλάδα

PREVIOUS

Σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου για τον επισιτιστικό εφοδιασμό

NEXT

Αποσύρεται από την Ρωσία η Heineken
Related Post
28 Μαρτίου, 2022
Β. Μακεδονία: Απελαύνονται πέντε Ρώσοι διπλωμάτες
27 Ιανουαρίου, 2021
Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση των θεσμικών φορέων του Forum «Η Ελλάδα το 2040»
1 Δεκεμβρίου, 2021
Σε λειτουργία το dikes.moj.gov.gr – Ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο η ενημέρωση για την πορεία των εκθεμάτων στα Δικαστήρια
12 Απριλίου, 2022
Ρωσία: Συνελήφθη πολιτικός της αντιπολίτευσης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved