Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
57 views 2 sec 0 Comment

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δημιουργία μηχανισμού αποτροπής σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας ανακοίνωσε το NATO

Γιάννης Διαμάντης - 1 Οκτωβρίου, 2020

Την δημιουργία ενός μηχανισμού αποτροπής στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ανακοίνωσε το NATO.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σημειώνεται η δημιουργία ενός μηχανισμού αποσυμπίεσης μεταξύ των δύο χωρών, ως αποτέλεσμα συνεχών διαβουλεύσεων μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Αθήνας και Άγκυρας στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ άλλων, ο μηχανισμός προβλέπει τη δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ώστε να αποτραπεί η σύγκρουση στη θάλασσα ή στον αέρα.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποσυμπίεσης, που επιτυγχάνεται μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας, που εκτιμούν και οι δύο Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Αυτός ο μηχανισμός ασφάλειας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία του χώρου για διπλωματικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της υποκείμενης διαφοράς και είμαστε έτοιμοι να την αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους».

Ετικέτες: NATO, Ελλάδα, Μηχανισμός, Σύγκρουση, Τουρκία

PREVIOUS

Brexit: Νομικές διαδικασίες κατά της Βρετανία εκκινεί η ΕΕ

NEXT

Μητσοτάκης: Η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή
Related Post
11 Φεβρουαρίου, 2022
Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες από 12 μαθήτριες εναντίον δύο καθηγητών για σεξουαλική παρενόχληση
10 Απριλίου, 2021
Ιταλία: Αναστέλλεται η ύπαρξη της Alitalia – Έρχεται η Ita
20 Αυγούστου, 2022
Μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία
21 Σεπτεμβρίου, 2022
Επιταχύνεται και απλοποιείται η διαδικασία πιστοποίησης δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved