ΚΙΝΑΛ: Μήνυμα Γεννηματά προς τους «αντάρτες»

by Γιάννης Διαμάντης

Προειδοποίηση προς τους βουλευτές που διαχωρίζουν την θέση τους από τις συλλογικές αποφάσεις του Κινήματος Αλλαγής απηύθυνε η Πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι μελλοντικός διαχωρισμός ενός βουλευτή από τις αποφάσεις των οργάνων θα οδηγήσει στη διαγραφή του. Αφορμή στάθηκε η διαφωνία των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι κινήσεις των δύο βουλευτών «θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον».

Ο πρώην Πρωθυπουργός έδωσε το παρόν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ ο κ. Καστανίδης συμμετείχε μέσω Skype.

Αναλυτικότερα, η τοποθέτηση της κ. Γεννηματά ήταν η εξής: 

«Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη. Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους.

Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο.

Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις. Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο.

Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική. Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί.

Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον.


Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments