Αύριο οι ανακοινώσεις για το αν και πότε θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία

by Δημήτρης Κυριακού

Eπίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά στο θέμα του ανοίγματος εκ νέου των δημοτικών σχολείων.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι- πάντα με την έγκριση των ειδικών- να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είναι τίποτα σίγουρο και οι οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο.

Εάν τελικά ανοίξουν τα δημοτικά, μαζί πρόκειται να επαναλειτουργήσουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Να σημειωθεί ακόμα ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε, καθορίστηκε ότι κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 θα είναι προαιρετική η χρήση μάσκας για τους υποψηφίους και υποχρεωτική για τους επιτηρητές, απαραίτητη η απόσταση 1,5 μέτρου και πρόβλεψη για υποχρεωτικό φυσικό αερισμό στις αίθουσες

Αύριο, όπως είναι ήδη γνωστό, αναμένεται να ανοίξουν τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για πραγματοποίηση εργαστηριακών ασκήσεων με στόχο την ολοκλήρωση του τρέχοντος ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments