
Στη Λιβύη μετέβη ο ύπατος εκπρόσωπος αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοσέπ Μπορέλ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ.
Σε μήνυμά του στο Twitter, ο κ. Μπορέλ είπε, αρχικά: «Συνάντησα τον Πρόεδρο Σάρατζ και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στην Τρίπολη. Η Λιβύη παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕ. Χαιρετίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση για κατάπαυση του πυρός και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον διάλογο και την καθοδηγούμενη από τη Λιβύη πολιτική επίλυση της σύγκρουσης».
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος τόνισε ότι «έλαβε χώρα συζήτηση για τρόπους προώθησης της πολιτικής διαδικασίας, την επιστροφή σε συνομιλίες της στρατιωτικής επιτροπής 5 + 5 και την άρση του αποκλεισμού πετρελαίου. Η ΕΕ στηρίζει σθεναρά τη διαδικασία του Βερολίνου, τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και τα μέτρα αποκλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο όπλων – βασικά στοιχεία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη».