Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
112 views 18 sec 0 Comment

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ 13 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

Μάριος Λουκάς - 7 Ιουλίου, 2020

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 9 Οκτωβρίου 2020.      Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 (Τ+2).           

Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360.   Η δημοπρασία θα γίνει με  ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη     διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια. 

ΔΙΑΘΕΣΗ  ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ  13 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ  ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 


Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων.

Η έκδοση θα γίνει με δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν οι Βασικοί Διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 (Τ+2). 

Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους οι οποίοι θα αποκτηθούν  με  έναν  από  τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.  Περίοδος εγγραφών: Από Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 έως και Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.    Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ .Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Α.Φ.Μ.

Ετικέτες: Έντοκα Γραμμάτια

PREVIOUS

Πρώτο το «Καλημέρα Ελλάδα» στο φινάλε της σεζόν

NEXT

Θερινές οικονομικές προβλέψεις 2020: Ακόμη βαθύτερη ύφεση και μεγαλύτερες αποκλίσεις
Related Post
7 Οκτωβρίου, 2020
Γερμανία για Βαρώσια: Περιττό και προκλητικό βήμα
26 Ιανουαρίου, 2022
Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022 η ένταξη στη ρύθμιση των 72 δόσεων για καταβολή χρεών προς ΕΦΚΑ
25 Ιουλίου, 2021
Ν. Αναστασιάδης για Κυπριακό: Το έχω καταστήσει σαφές ότι δεν τίθεται θέμα να δεχτώ προαπαιτούμενα για να πάω σε συνομιλίες
11 Δεκεμβρίου, 2021
Υπογραφή της συμφωνίας πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, ΕΛΠΕ και Italgas
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved