Τουρκία: Πρωτοφανείς απειλές κατά γυναικών δημοσιογράφων

by Γιάννης Διαμάντης

Απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητάς τους δέχονται τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι στην Τουρκία.

Την αποκάλυψη έκανε μία εξ αυτών, η Νεβσίν Μενγκού, η οποία κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές από υποστηρικτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι θα την βιάσουν και θα την δολοφονήσουν.

Σε δηλώσεις της σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, η κ. Μενγκού κατέστησε υπεύθυνο για οποιαδήποτε πράξη εναντίον της το τουρκικό κράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω και πολλά πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω για να προστατευτώ. Τι μπορώ να κάνω; Όσα κάνεις κι εσύ. Αυτός είναι και ο λόγος που τονίζω πως αν συμβεί κάτι σε μας, την ευθύνη θα την έχει η Τουρκική Δημοκρατία, καθώς δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες της».

Τις επιθέσεις κατά της δημοσιογράφου καταδίκασαν ο Πρόεδρος του Κόμματος «Deva» και πρώην Υπ. Οικονομικών στην κυβέρνηση Ερντογάν, Αλί Μπαμπατζάν, καθώς επίσης και η Πρόεδρος του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε δημοσιογράφος του CNN Türk μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Επίσης, η ίδια είναι κόρη του πάλαι ποτέ βουλευτή του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Σαχίν Μενγκού.