Την Τετάρτη θα γίνει γνωστή η σύνθεση των Επιτροπών της Ευρωπαïκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί η νέα ηγέτης της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα παρουσιάσει τους προτεινόμενους Επιτρόπους στο ευρωπαïκό κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, θα αναλυθούν οι στόχοι της νέας σύνθεσης της Επιτροπής.
Ακολούθως, θα γίνει η τοποθέτηση των πολιτικών σχηματισμών του ευρωκοινοβουλίου μέσω συνάντησης που θα έχουν πριν την ψηφοφορία.
Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί το μεσημέρι. Πριν την διεξαγωγή της θα υπάρξει τοποθέτηση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομέδων.
Τέλος, μετά την ψήφιση των μελών της Επιτροπής θα γίνει συνέντευξη τύπου με συμμετέχοντες τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντε Σασόλι, και την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.