
Με ένα ευφάνταστο τρόπο σατιρίζει το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν, καθώς στη λεζάντα απεικονίζονται μουλάδες να εξέρχονται από το σώμα μίας γυναίκας. Παράλληλα, αναγράφεται η εξής φράση: «Χρειαστήκαμε μία εβδομάδα για να βρούμε την έξοδο».
Στις 4 Ιανουαρίου το περιοδικό κυκλοφόρησε με λεζάντα όπου μουλάδες έμπαιναν στο σώμα μίας γυναίκας, καυτηριάζοντας την πολιτική του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης έναντι των γυναικών μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί από άνδρες της «αστυνομίας ηθών» λόγω μη «ορθής» χρήσης της μαντίλας.

Το νέο τεύχος προκάλεσε αντιδράσεις από την Σιιτική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία κάλεσε «τους ελεύθερους και έντιμους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο» να σταθούν απέναντι σ’ αυτή την ενέργεια.
Από την πλευρά του, το Ιράν έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών στο Ιράν (IFRI), που υπάγεται στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Την ίδια στιγμή, Ιρανοί συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη την περασμένη Κυριακή, καίγοντας γαλλικές σημαίες.