Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
67 views 5 sec 0 Comment

Αυστρία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Λαϊκού Κόμματος – Πρασίνων

Γιάννης Διαμάντης - 7 Ιανουαρίου, 2020

Σάρκα και οστά έλαβε η νέα κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του Λαïκού Κόμματος και των Πρασίνων στην Αυστρία.

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές, τα δύο κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που το κόμμα των Πράσινων συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα. Ταυτόχρονα, είναι αξιοσημείωτο ότι ο αριθμός των γυναικώνν στο υπουργικό συμβούλιο υπερβαίνει τον αντίστοιχο των ανδρών.

Κατά την προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, δήλωσε ότι «σήμερα κλείνει ο κύκλος, η δημοκρατία μας είναι ζωντανή και έχει τη δύναμη αυτοκάθαρσης και ανανέωσης, το καταφέραμε πολύ καλά, όλοι μαζί, και αυτό με κάνει αισιόδοξο». 

Αναλυτικότερα, τα Υπουργεία στα οποία ηγούνται στελέχη του Λαïκού Κόμματος είναι τα ακόλουθα: Εσωτερικών, Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Παιδείας, Οικονομίας, Αγροτικής Οικονομίας, Ενσωμάτωσης-Οικογένειας, Καγκελαρίας-Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Από την πλευρά τους, οι Πράσινοι ελέγχουν τα εξής Υπουργεία: Περιβάλλοντος-Υποδομών, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Διοίκησης-Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κυβέρνηση στηρίζεται από 97 βουλευτές στο σύνολο των 183 του Κοινοβουλίου (Λαïκό Κόμμα-71 έδρες, Πράσινοι-26 έδρες).

Ετικέτες: Αυστρία, Κυβέρνηση, Λαϊκό Κόμμα, Πράσινοι

PREVIOUS

Ιράν: Τραγωδία στην ταφή του Σουλεϊμανί – ποδοπατήθηκαν πολίτες

NEXT

ΝΔ για επίθεση στο Ίδρυμα Μητσοτάκη: Ουδείς στην κυβέρνηση εκφοβίζεται
Related Post
14 Ιουνίου, 2024
Ανατροπή με ξαφνικό ανασχηματισμό
22 Δεκεμβρίου, 2021
ΤτΕ: Ανάπτυξη πάνω από 8% το 2021
23 Φεβρουαρίου, 2021
Η ΕΕ θα δημιουργήσει νέες ευρωπαϊκές συμπράξεις και θα επενδύσει σχεδόν 10 δισ. ευρώ για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση
17 Νοεμβρίου, 2021
Τσίπρας: Αμέσως μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη, θα κάνω δημόσια δήλωση
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved