Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
76 views 4 sec 0 Comment

Αραβικός Σύνδεσμος: Οι διαφορές της Τουρκίας με περιφερειακά κράτη δεν θα τελειώσουν καλά

Γιάννης Διαμάντης - 5 Οκτωβρίου, 2020

Τον προβληματισμό του για τις κινήσεις και τον ρόλο της Τουρκίας σε Καύκασο και Μεσόγειο εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπντούλ Γκέιτ.

Σε δήλωση που αναπαρήχθη από το Arab News, ο Γκέιτ είπε αρχικά: «Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια σειρά διαφορών με περιφερειακά κράτη και υπερδυνάμεις σε βαθμό που δεν θα τελειώσει καλά για αυτήν ή για την ηγεσία της. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεμβαίνει στρατιωτικά στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Ο Ερντογάνπαρενέβη επίσης στον Καύκασο μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, συγκρούστηκε με την Ελλάδα και την Κύπρο και επιτέθηκε στην ανατολική Μεσόγειο στις περιοχές φυσικού αερίου, οι οποίες έκαναν μια μεγάλη χώρα με  επιρροή χώρα όπως η Γαλλία να στείλει μαχητικά και αεροπλανοφόρο στην Κύπρο».

Κατόπιν, είπε πως «όλοι λένε στον Ερντογάν τώρα ότι θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις ενέργειές του».

Τέλος, αναφέρθηκε στην εμπλοκή Σύρων μισθοφόρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σημειώνοντας: «Με ενοχλεί που οι Σύριοι χρησιμοποιούν μισθοφόρους για να πολεμήσουν με το Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας… Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι Σύριοι μισθοφόροι χρησιμοποιούνται από τον Ερντογάν για θέματα που δεν σχετίζονται με την Τουρκία».

Ετικέτες: Αραβικός Σύνδεσμος, Ερντογάν, Τουρκία

PREVIOUS

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: 21 νεκροί στρατιώτες στα πεδία των συγκρούσεων

NEXT

ΕΟΔΥ: 303 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην χώρα
Related Post
8 Φεβρουαρίου, 2023
Μητσοτάκης για διασώστες: Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν
18 Αυγούστου, 2023
ΗΠΑ: Η Ουκρανία θα λάβει τα F-16 μετά την εκπαίδευση των πιλότων της
10 Ιουνίου, 2019
Παραιτήθηκε και επίσημα η κυβέρνηση
16 Ιουνίου, 2019
Φ. Γεννηματά: Σαφής και κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved