
Επίθεση στην ΕΚΤ με αφορμή την ανακοίνωση των μέτρων για την μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τραμπ σημείωσε ότι η ΕΚΤ υποτιμά το ευρώ εναντίον του δολλαρίου, επιτυγχάνοντας να περιορίσει τις εξαγωγές των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε την Fed για αδράνεια.
Από τη μεριά του, ο κ. Ντράγκι απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο, λέγοντας ότι «τα μέτρα νομισματικής πολιτικής δεν λαμβάνονται με γνώμονα την συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, αλλά αποκλειστικά στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει η ΕΚΤ για την διαφύλαξη της νομισματικής σταθερότητας στην ζώνη του ευρώ».
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι τα μέτρα λήφθηκαν για την ενίσχυση της ανάπτυξης, για την προστασία από τις εμπορικές διαμάχες και την επίτευξη του στόχου του πληθωρισμού.