
Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στην Αλβανία, η οποία αποτυπώνεται στην κόντρα μεταξύ του προέδρου Ιλίρ Μέτα και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
Την Τετάρτη ο κ. Μέτα κάλεσε τους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για την διεξαγωγή δημοτικών εκλογών εκτός της 30ης Ιουνίου.
Μετά την συνάντηση, οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης αρκέστηκαν στο να πουν ότι έγιναν θετικές κινήσεις.
Από τη μεριά του, ο κ. Ράμα τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 30 Ιουνίου. Σε συγκέντρωση του κόμματός του ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της χώρας είναι υπεύθυνος για την αστάθεια.
Την ίδια στιγμή, είπε ότι τα γεγονότα είναι αποτέλεσμα της πίεσης προς την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη.