Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
55 views 3 sec 0 Comment

Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα από το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ – Υπό επεξεργασία κατάλογος κυρώσεων

Γιάννης Διαμάντης - 28 Αυγούστου, 2020

Την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα εξέφρασε το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Κατά την συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ανέφεραν ότι βρίσκεται υπό εξέταση κατάλογος κυρώσεων κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν σταματήσεις τις παράνομες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Αρχικά, ο κ. Μπορέλ ανέφερε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή, συναινώντας στην ανάγκη υπεράσπισης Ελλάδας και Κύπρου.

Ακόμα, ο ίδιος αναφέρθηκε στις πιθανές κυρώσεις κατά της Άγκυρας, οι οποίες περιλαμβάνουν περιοριστικά μέτρα σε μεμονωμένα άτομα σε περίπτωση συνέχισης παράνομων γεωτρήσεων και καταχώρηση των πλοίων που εμπλέκονται σε παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες της Τουρκίας.

Άλλα μέτρα είναι κυρώσεις που θα αφορούν στις πωλήσεις τις και τις προμήθειες υλικού αναφορικά με τις έρευνες στον τομέα της ενέργειας, καθώς και «πάγωμα» δανεισμού από ευρωπαϊκές τράπεζες σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες της Τουρκία, καθώς επίσης και απαγόρευση ταξιδιών σε αξιωματούχους της γειτονικής χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάας παραδέχθηκε ότι οι ευρω-τουρκικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί εξατίας της κλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι βασική στόχευση αποτελεί η διεξαγωγή διαλόγου. Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Γερμανία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην περιοχή και θα συζητήσουμε στο επόμενο Συμβούλιο εάν χρειαστεί να λάβουμε περαιτέρω μέτρα κατά της Άγκυρας, σε περίπτωση που δεν σημειωθεί πρόοδος», είπε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Ετικέτες: Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Συμβούλιο, Υπουργοί Εξωτερικών

PREVIOUS

Κομισιόν: Επιδοτήσεις 150 εκατ. ευρώ για την στήριξη επιχειρήσεων στη Κεντρική Μακεδονία

NEXT

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε για λόγους υγείας ο Σίνζο Άμπε
Related Post
8 Ιανουαρίου, 2021
ΗΠΑ: Δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Μπάιντεν ο Τραμπ
15 Οκτωβρίου, 2019
Βρούτσης: Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα
26 Νοεμβρίου, 2019
Σκυλακάκης: Σημαντικά τα πρωτογενή πλεονάσματα
1 Σεπτεμβρίου, 2020
ΕΟΔΥ: 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας- Πέντε ακόμα θάνατοι
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved