Σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων προχώρησε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία Bora που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μέχρι το πρωί της Τρίτης θα υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν ισχυροί άνεμοι
Όπως σημειώνεται στο emy.gr Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Στην κεντρική Μακεδονία έως και το βράδυ της Κυριακής (1-12-24).
Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονα.
β. Στη Θεσσαλία έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24).
Επισημαίνεται ότι έως το βράδυ της Κυριακής (1-12-24) τα φαινόμενα στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονα.
γ. Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24).
δ. Στις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (3-12-24).
ε. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως το βράδυ της Κυριακής (1-12-24).
στ. Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο έως τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24).
ζ. Στις Κυκλάδες από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24) έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (3-12-24).
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για το υπόλοιπο της Κυριακής 01/12:
- Βροχές θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συνοδεία καταιγίδων κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.
- Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, καθώς και σε τμήματα των νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.
- Καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στο νησί της Ρόδου.
- Οι θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, στο Θερμαϊκό, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
- Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Σημειώνεται πως η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη Ρόδο (θα παραμείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία το πρωί) και στη Λήμνο. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε με μήνυμα 112 τους πολίτες των περιοχών αυτών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.
Προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας «Bora» παρατηρούνται σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας.