Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
76 views 2 sec 0 Comment

Αχτσιόγλου: Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω από την ΕΕ για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες με τη στήριξη της ΝΔ

Δημήτρης Κυριακού - 24 Δεκεμβρίου, 2023

Ανάρτηση για το καθεστώς εργασίας των εργαζόμενων στις ψηφιακές πλατφόρμες έκανε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η βουλευτής της Κ.Ο της Νέας Αριστεράς, με παρέμβασή της στο Facebook τονίζει συγκεκριμένα:

«Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω από την ΕΕ για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες με τη στήριξη της ΝΔ.

• Με την παρέμβαση των ηγεσιών ορισμένων κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, απορρίφθηκε αυτό που μέχρι χθες θεωρούνταν ένα σημαντικό βήμα του ευρωπαϊκού εργατικού κινήματος, δηλαδή η συμφωνία για μια οδηγία ρύθμισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες (Wolt, Uber κλπ). Η συμφωνία που επρόκειτο να γίνει οδηγία, δηλαδή νομικά δεσμευτικό κείμενο, μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες θα θεωρούνταν καταρχάς μισθωτοί εργαζόμενοι (και όχι ασφαλώς αυτοαπασχολούμενοι) υπαγόμενοι σε όλες τις προστατευτικές ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας (για τα ωράρια, την ασφάλιση, τα δώρα, τον κατώτατο μισθο, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις κλπ).

Φαίνεται πως για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αρκούν τα χτυπήματα που καταφέρει καθημερινά στους εργαζόμενους εντός της χώρας, αλλά θέλει να προλάβει και οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε υπερεθνικό επίπεδο. Η θρασεία υποστήριξη των μεγάλων εταιριών -που λειτουργούν ως σύγχρονες γαλέρες για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισφαλώς εργαζόμενους- απο τη ΝΔ δεν εκπλήσσει κανέναν. Προστίθεται στον ήδη μακρύ κατάλογο των αντεργατικών της παρεμβάσεων.

Είναι πρόκληση ότι η ΝΔ θυμάται να παρέμβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μόνο όταν πρόκειται να προωθήσει ατζέντα κοινωνικής οπισθοδρόμησης για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία. Για άλλη μια φορά επιλέγει πλευρά το ίδιο όμως και εμείς» έγραψε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ετικέτες: Facebook, Ανάρτηση, Αχτσιόγλου, Εργαζόμενοι, ψηφιακές πλατφόρμες

PREVIOUS

Πέθανε ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

NEXT

Μπελέρης: Μαριονέτα ο δήμαρχος που παραιτήθηκε
Related Post
1 Νοεμβρίου, 2023
Σερβία: Διάλυση της Βουλής ανακοίνωσε ο Βούτσιτς
9 Αυγούστου, 2021
Παραιτήθηκε ο Διοικητής της Αεροπορίας Στρατού – Αναμονή για την αποδοχή της παραίτησης
18 Οκτωβρίου, 2021
Σε υψηλό επίπεδο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην χώρα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
10 Σεπτεμβρίου, 2020
Μακρόν: Η Ευρώπη δεν δέχεται μονομερείς ενέργειες
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved