Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
148 views 4 sec 0 Comment

Συρία: Αμερικανικό F-16 κατέρριψε τουρκικό drone

proskiniogr - 6 Οκτωβρίου, 2023

Ένα μαχητικό F-16 των ΗΠΑ κατέρριψε τουρκικό drone στη βόρεια Συρία, σε περιοχή όπου δρουν οι αμερικανικές δυνάμεις με τους Κούρδους συμμάχους τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Βίντεο δείχνει ότι το τουρκικό drone ήταν τύπου Anka, το μεγαλύτερο των τουρκικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό drone επιχειρούσε εις βάρος κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ επισήμαναν πως προηγήθηκαν κλήσεις σε Τούρκους αξιωματούχους, με την προειδοποίηση ότι επιχειρούσαν κοντά σε στρατεύματα των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η Τουρκία ανέφερε ότι το drone δεν ανήκε στις ένοπλες δυνάμεις, σημειώνοντας όμως ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την προέλευσή του.

Η άτυπη μετάφραση της ανακοίνωσης του ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας:

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Οργανισμός Πληροφοριών μας ξεκίνησαν εκτενείς επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατικών στόχων PKK/YPG στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με τα δικαιώματα αυτοάμυνας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (5 Οκτωβρίου) καταστράφηκαν πολλοί στόχοι της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, ιδίως στις περιοχές Τελ Ριφάτ, Τζιζίρε και Ντερίκ στη βόρεια Συρία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χάθηκε ένα όπλο λόγω διαφορετικών τεχνικών αξιολογήσεων στον μηχανισμό αποκλιμάκωσης που λειτουργεί με τρίτους. Λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία του μηχανισμού χωρίς συγκρούσεις με τα αρμόδια μέρη.

Το εν λόγω περιστατικό δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση την εκτέλεση της εν εξελίξει επιχείρησης και το χτύπημα των εντοπισθέντων στόχων.

Όπως έγινε στο Ιράκ, όλα τα ταλέντα και οι πηγές εισοδήματος που αναπτύσσει η τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία θα συνεχίσουν να καταστρέφονται συστηματικά».

Ετικέτες: Drone, Βόρεια Συρία, ΗΠΑ, Τουρκία

PREVIOUS

Πέθανε η Μαίρη Χρονοπούλου

NEXT

Νόμπελ Ειρήνης: Στην Ιρανή ακτιβίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί το φετινό βραβείο
Related Post
11 Φεβρουαρίου, 2021
Πισσαρίδης: Ευελιξία της επιχειρηματικότητας με στήριξη των εργαζομένων
14 Μαρτίου, 2020
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα με απόφαση του Πρωθυπουργού
1 Φεβρουαρίου, 2024
Συνεργασία Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον τομέα των Ψηφιακών Υποδομών
31 Μαρτίου, 2021
Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved