Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
123 views 0 sec 0 Comment

Πραξικόπημα στο Νίγηρα – Ο στρατός ανέλαβε την διοίκηση της χώρας

proskiniogr - 27 Ιουλίου, 2023

Στρατιωτικό πραξικόπημα σημειώθηκε στο Νίγηρα όπου οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανέτρεψαν τον Πρόεδρο Μοάμεντ Μπαζούμ.

Οι στρατιωτικοί έκλεισαν τα σύνορα της χώρας, επιβάλλοντας απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας. Η ανακοίνωση του πραξικοπήματος δημοσιεύθηκε από τον συνταγματάρχη Αμαντού Αμπνταραμάν, με τον ίδιο να εμφανίζεται περιστοιχισμένος από εννέα στρατιωτικούς.

Ο Νίγηρας βιώνει το τέταρτο πραξικόπημα από το 1960, έτος κατά το οποίο κέρδισε την ανεξαρτησία του από την Γαλλία.

Αντιδράσεις από ΟΗΕ και ΗΠΑ

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρεζ, είχε επικοινωνία με τον Μοάμεντ Μπαζούμ, εκφράζοντας την «πλήρη υποστήριξή του», όπως σημειώνεται στις υπηρεσίες του μέσω του λογαριασμού του στο X. Ταυτόχρονα, ο ίδιος καταδίκασε «με τον πλέον έντονο τρόπο κάθε απόπειρα κατάληψης της εξουσίας διά της βίας, κάθε επίθεση εναντίον της δημοκρατικής διακυβέρνησης, της ειρήνης και της σταθερότητας».

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τα γεγονότα στο Νίγηρα. Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για την κατάσταση και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του προέδρου Μπαζούμ.

Τέλος, ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε σε δήλωσή του πως «η ισχυρή εταιρική σχέση ως προς την οικονομία και την ασφάλεια ανάμεσα στις ΗΠΑ και στον Νίγηρα εξαρτάται από τη συνέχιση της δημοκρατικής διακυβέρνησης και τον σεβασμό του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ετικέτες: Νίγηρας, Πραξικόπημα

PREVIOUS

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας

NEXT

Νέα Αγχίαλος: Φόβοι για μεγάλο ωστικό κύμα – Μετακινούνται τα μαχητικά F-16
Related Post
28 Ιουλίου, 2021
Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας στο Ζάππειο Μέγαρο
15 Ιανουαρίου, 2021
ΗΠΑ: Πακέτο 1,9 τρις δολαρίων για την στήριξη της οικονομίας ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
10 Σεπτεμβρίου, 2021
ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική αύξηση τζίρου στις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης
6 Ιουλίου, 2021
11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση – Οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved