Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Αξίζει να διαβαστεί
70 views 8 sec 0 Comment

Συμφωνία της Άνοιξης: Συναυλία στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Μάριος Λουκάς - 3 Μαρτίου, 2023

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο τριήμερο Εθνικό Πένθος αφιερώνοντας την αυριανή της συναυλία ‘Συμφωνία της Άνοιξης’ στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος των δύο τρένων στα Τέμπη. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα τροποποιηθεί με την προσθήκη του ‘Adagio for strings’ του Σάμουελ Μπάρμπερ στη θέση των ‘Χορών της Γκαλάντα’, ενώ η συμφωνία του Σούμαν παραμένει ως φόρος τιμής στην πλειοψηφία των θυμάτων που έφυγαν τόσο νέοι από τη ζωή. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας δεν θα επιτρέπονται χειροκροτήματα.

Η σχετική ανακοίνωση του Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Σίμου Παπάνα αναφέρει σχετικά:

Αγαπητοί φίλοι,

Εμείς, η οικογένεια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, συγκλονισμένοι, επιθυμούμε να σάς μεταφέρουμε την απέραντη θλίψη μας για την ανείπωτη τραγωδία που συντάραξε τη χώρα μας, εκφράζοντας τα βαθιά μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, τις ευχές μας για εύκολη και γρήγορη ανάρρωση προς τους τραυματισμένους και την συμπαράστασή μας τους διασώστες και όλους τους ανθρώπους που δίνουν αυτήν τη στιγμή μάχη να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε αυτήν την τόσο δύσκολη στιγμή.

Η μουσική έχει υπάρξει κατά την ιστορία της κοινωνός όχι μόνο χαράς, αλλά όλων των συναισθημάτων, συμπορευόμενη με τον ανθρώπινο πόνο, την θλίψη, την αγωνία, τον φόβο, την απόγνωση, την απώλεια. Η μουσική αποτελεί το έσχατο καταφύγιο της ανθρώπινης ψυχής όταν όλα έχουν χαθεί. Έχοντας επίγνωση του δύσκολου αυτού ρόλου μας, εμείς στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα είμαστε παρόντες την Παρασκευή 3 Μαρτίου, τροποποιώντας την συναυλία μας όπως αρμόζει, και αφιερώνοντάς την στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας. Οι χοροί της Γκαλάντα θα αντικατασταθούν από το Adagio του Samuel Barber. Η συναυλία θα διεξαχθεί χωρίς διάλειμμα και ζητούμε από τους ακροατές μας να μην χειροκροτήσουν καθ’ όλη τη διάρκειά της, αφήνοντας τη μουσική να ηχήσει ανάμεσα στη σιωπή. Η συμφωνία της Άνοιξης του Robert Schumann θα αφιερωθεί στους άδικα χαμένους νέους ανθρώπους που ονειρεύτηκαν την άνοιξη χωρίς να προλάβουν να την ζήσουν, ακριβώς όπως και ο συνθέτης της. Τα μουσικά άνθη της συμφωνίας του Schumann θα είναι τα άνθη που θα αποθέσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προς τιμήν των συνανθρώπων μας που χάθηκαν πρόωρα.

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Αιμοληψίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κ.Ο.Θ. προσφέρει το ποσό των 1.000€ για τον ίδιο σκοπό.

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023

ώρα 21:00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2)

Πιάνο: Λόλα Τότσιου

Διεύθυνση ορχήστρας: Κορνήλιος Μιχαηλίδης

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα:

Σάμουελ Μπάρμπερ (1910-1981): Αντάτζιο για έγχορδα, έργο 11

Γκαλίνα Ουστβόλσκαγια (1919-2006): Κοντσέρτο για πιάνο, έγχορδα και τύμπανα (1946)

Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Συμφωνία αρ.1 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 38 (“της Άνοιξης”)

Παραγωγή: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ.

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία: 15€

Θεωρεία/Εξώστης: 10€

Μειωμένο: 5€

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, ΑμεΑ, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.

Λ. Νίκης 73

Τηλ. 2310236990

Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr

Πληροφορίες για το κοινό:

Κ.Ο.Θ.

Ετικέτες: δυστυχήματος, θυμάτων, μνήμη, πολύνεκρου, σιδηροδρομικού, Συμφωνία της Άνοιξης, Συναυλία, Τέμπη

PREVIOUS

Αποκατάσταση και επανάχρηση των κτηρίων του Λεπροκομείου στη Σπιναλόγκα, των κοιτώνων και του νοσοκομείου, με σκοπό τη δημιουργία εκθεσιακών χώρων

NEXT

Κατάρτιση Σχεδίου Δράσης για τις Υπηρεσίες Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης στη χώρα μας
Related Post
14 Οκτωβρίου, 2022
Δήμος Αθηναίων: «Μεταμορφώθηκε» η Πλατεία Ναθαναήλ στα Πατήσια
2 Νοεμβρίου, 2020
Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Θετικά μηνύματα από τις δοκιμές της CureVac
6 Ιουλίου, 2021
Παράδοση στον Πρωθυπουργό από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση της μελέτης για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων
2 Δεκεμβρίου, 2022
Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών «Μίτος»: Ξεκινά η αμεσότερη και ευκολότερη ενημέρωση του πολίτη για κάθε διαδικασία
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved