Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
57 views 0 sec 0 Comment

Μητσοτάκης: Το κράτος θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού για τρόφιμα, από τον Φεβρουάριο και για έξι μήνες

Δημήτρης Κυριακού - 17 Δεκεμβρίου, 2022

Το 10% των αγορών του νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και τις επιχειρήσεις τροφίμων θα καλύπτει το κράτος, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο και για έξι μήνες, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε συγκεκριμένα ότι το μέτρο θα αφορά τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

«Από Φεβρουάριο και για 6 μήνες το κράτος θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού για τρόφιμα. Το μηνιαίο όριο αγορών θα είναι 220 ευρώ, με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε μέλος, έως 1.000 ευρώ. Το μέτρο αφορά εισοδήματα 24.000 ευρώ ανά ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Το μέτρο καλύπτει 85% των νοικοκυριών και ανακουφίζει 8.4 εκατ. πολίτες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί βασικά από την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων των διυλιστηρίων, συμπλήρωσε.

Ετικέτες: Αγορές, Διυλιστήρια, Κράτος, Μητσοτάκης, Νοικοκυριά, Σούπερ Μάρκετ, Υπερέσοδα

PREVIOUS

Τσίπρας: Ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

NEXT

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του 2023 από τη Βουλή
Related Post
16 Αυγούστου, 2023
NATO: Ένταξη της Ουκρανίας με αντάλλαγμα παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία πρότεινε συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ
14 Μαρτίου, 2025
Aνασχηματισμός κυβέρνησης: Η νέα σύνθεση
17 Μαΐου, 2022
Σουηδία: Υπεγράφη η αίτηση ένταξης στο NATO
14 Οκτωβρίου, 2019
H τηλεθέαση των πρωινών εκπομπών την Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved