
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα στην πλατεία Ταξίμ της Kωνσταντινούπολης, με τραγικό απολογισμό έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο πιθανότατα για τρομοκρατική ενέργεια. Μάλιστα, στο στόχαστρο τους είναι μια ύποπτη γυναίκα η οποία εμφανίζεται από κάμερες ασφαλείας να τοποθετεί ένα πακέτο στην οδό Ιστικλάλ.
«Θα ήταν λάθος να πούμε ότι πρόκειται σίγουρα για τρομοκρατία, αλλά οι πρώτες ενδείξεις και οι πληροφορίες που μας μετέφερε ο πρώτος μου κυβερνήτης είναι ότι υπάρχει μια οσμή τρομοκρατίας εδώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι μια γυναίκα έπαιξε ρόλο σε ό,τι συνέβη. Τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης όσο και ο κυβερνήτης μας ερευνούν την έκρηξη και οι κάμερες από το σημείο αναλύονται. Στη συνέχεια θα κάνουμε τις τελικές ανακοινώσεις» ανέφερε ο Ερντογάν στις πρώτες του δηλώσεις,
Στα social media καταγράφεται ένα βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.