Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
68 views 2 sec 0 Comment

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov

Δημήτρης Κυριακού - 17 Ιουλίου, 2022

«Η πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Αντόνοφ σε ελληνικό έδαφος θέτει τις ελληνικές αρχές προ της εθνικής και διεθνούς ευθύνης να ερευνήσουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov» σημειώνουν με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Η πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Antonov σε ελληνικό έδαφος θέτει τις ελληνικές αρχές προ της εθνικής και διεθνούς ευθύνης να ερευνήσουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov.

Τι είδους φορτίο μετέφερε το αεροσκάφος;

Είχε ενημερωθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι συναρμόδιοι φορείς για το είδος του φορτίου για την πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο;

Συμπίπτει η ενημέρωση αυτή με το φορτίο που πραγματικά μετέφερε; Το Υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να δώσει απάντηση και θα ζητήσουμε υπεύθυνη ενημέρωση.

Έχουν ενεργοποιηθεί οι υπηρεσίες διερεύνησης των αιτιών του ατυχήματος;

Ποια είναι η πραγματική προέλευση και ποιος ο πραγματικός τελικός προορισμός του φορτίου; Θα περιοριστεί η ελληνική κυβέρνηση στις δηλώσεις του σερβικού Υπουργείου Άμυνας για απλή συνεργασία δύο ιδιωτικών εταιρών, μιας σερβικής και μιας ουκρανικής, ή θα ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα; Είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού που αποστέλλεται στην Ουκρανία να καταλήξει στη μαύρη αγορά.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι ελληνικές αρχές και η κυβέρνηση θα πράξουν κάθε τι δυνατό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης» καταλήγει η δήλωση των Τομεαρχών Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ετικέτες: Antonov, Ανακοίνωση, Γ. Τσίπρας, Δρίτσας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

PREVIOUS

Αεροσκάφος Antonov: Έξι σοροί εντοπίστηκαν- Δεν βρέθηκαν ραδιενεργές ουσίες

NEXT

Το αντιαεροπορικό σύστημα SAMPT ζήτησε ο Ερντογάν από τον Μακρόν
Related Post
28 Απριλίου, 2021
Οι τεχνικοί ζωντανών οπτικοακουστικών εκδηλώσεων αποκτούν κωδικούς ειδικότητας για την ασφάλισή τους
29 Σεπτεμβρίου, 2023
Αδ. Γεωργιάδης: Πώς θα πραγματοποιηθεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%
20 Δεκεμβρίου, 2021
Υπουργικό Συμβούλιο αύριο
21 Μαρτίου, 2021
Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας- Φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορωνοϊό και στο τέλος θα βγούμε νικητές
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved