
Νέα πτώση σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου λίγες ώρες μετά το τέλος της πρώτης ημέρας των συνομιλιών των διαπραγματευτών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και και με φόντο τα νέα lockdown στην Κίνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έπληξαν τη ζήτηση καυσίμων.
Πιο αναλυτικά, το αμερικανικό WTI σημείωσε πτώση 6,4% στα 99,25 δολάρια το βαρέλι και το Brent υποχώρησε κατά 5,4% στα 106,43 δολάρια το βαρέλι.
Οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν σε θετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται την Τετάρτη (30/3). Όπως έγινε γνωστό, οι Ουκρανοί διαπραγματευτές πρότειναν την υιοθέτηση ουδέτερου καθεστώτος για την χώρα, κάτι που προβλέπει την μη συμμετοχή της Ουκρανίας σε στρατιωτικούς συνασπισμούς και την μη εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων στη χώρα. Μάλιστα, οι διαπραγματευτές του Κιέβου πρότειναν την Τουρκία, το Ισραήλ, την Πολωνία και τον Καναδά ως εγγυήτριες χώρες μίας ενδεχόμενης συμφωνίας για τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ουκρανίας.
Ταυτόχρονα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν πίεση μετά τα νέα lockdown στη Σαγκάη, τα οποία επιβλήθηκαν λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων.