Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
65 views 1 sec 0 Comment

Μπορέλ προς Λαβρόφ: Οι εντάσεις πρέπει να επιλυθούν με διπλωματία

Γιάννης Διαμάντης - 10 Φεβρουαρίου, 2022

Απάντηση στις επιστολές που είχαν λάβει τα κράτη-μέλη από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ έδωσε ο εκπρόσωπος της διπλωματίας της Ε.Ε., Γιοσέπ Μπορέλ.

Σε ανάρτηση στο Twitter, ο κ. Μπορέλ έγραψε: «Απάντησα εξ ονόματος των κρατών μελών της Ε.Ε. στις επιστολές που έλαβαν από τον υπουργό Λαβρόφ. Οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και διπλωματία. Καλούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει και να αναστρέψει τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεών της εντός και γύρω από την Ουκρανία και τη Λευκορωσία».

Από την πλευρά της, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσίας στην Ε.Ε. επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι έλαβε την επιστολή του Μπορέλ με παραλήπτη τον Λαβρόφ. Σε σχετική ανακοίνωση, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσίας στην Ε.Ε. επισημαίνει: «Στις 10 Φεβρουαρίου 2022, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πρέσβης Βλαντίμιρ Τσιζόφ δέχθηκε την Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης για την Πολιτική Ασφάλειας και ‘Αμυνας Γιοάνεκε Μπαλφούρτ, η οποία, έπειτα από οδηγίες του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, μετέφερε το μήνυμά του στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξ ονόματος των υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών μελών της ΕΕ. Η κ. Μπαλφούρτ διευκρίνισε ότι η ΕΕ δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο αυτής της απάντησης».

Ετικέτες: Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζοσέπ Μπορέλ, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ

PREVIOUS

Στόλτενμπεργκ: To ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για την Ρωσία

NEXT

Υπουργείο Εξωτερικών: Οι πρόσφατες αιτιάσεις Τούρκων αξιωματούχων για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου ξεφεύγουν και της απλής λογικής
Related Post
26 Οκτωβρίου, 2020
Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ
9 Μαρτίου, 2022
Καύσιμα: Ραγδαία αύξηση της αμόλυβδης βενζίνης – Ξεπέρασε τα 2 ευρώ/λίτρο
2 Αυγούστου, 2022
Θρίλερ στο Περιστέρι με τον θάνατο 17χρονης γυναίκας – Βασικός ύποπτος ο σύντροφός της
24 Απριλίου, 2021
ΗΠΑ: Επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Μπάιντεν
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved