Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
61 views 4 sec 0 Comment

Ανατολική Ευρώπη: Η Ολλανδία αυξάνει την στρατιωτική παρουσία στη Λιθουανία – Η Ισπανία στέλνει μαχητικά και στρατιώτες στη Βουλγαρία

Γιάννης Διαμάντης - 9 Φεβρουαρίου, 2022

Κινήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Ευρώπη από κράτη-μέλη του NATO, εν μέσω έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα που παρακολουθείται στενά από την διεθνή κοινότητα.

Ειδικότερα, η Ολλανδία αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών της σε ομάδα μάχης του NATO στη Λιθουανία από 270 σε 350, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Άμυνας της χώρας, Καΐσα Ολόνγκρεν, σε αναφορά της στη στρατιωτική βάση Rukia της χώρας. Τα ολλανδικά στρατεύματα στη χώρα αποτελούν μέρος διεθνούς ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ, που αναπτύχθηκε το 2017 μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Μαχητικά και στρατός από την Ισπανία στη Βουλγαρία

Από την πλευρά της, η Βουλγαρία ανακοίνωσε την αποστολή τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter και 130 στρατιωτών από την Ισπανία αυτήν την εβδομάδα. Τα Eurofighter θα αναλάβουν την προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας και θα προσγειωθούν στη χώρα στα τέλη της εβδομάδας.

Οι επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με την βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία με διάρκεια μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ανάλογη ενέργεια σχεδιάζει και η Ολλανδία, η οποία αναμένεται να αναπτύξει δύο αεροσκάφη F-35 στη Βουλγαρία τον Απρίλιο και τον Μάιο για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της χώρας.

Τέλος, η Λιθουανία θα ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταθμεύσουν μόνιμα στρατεύματα στη χώρα για την προστασία της, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα.

Ετικέτες: NATO, Βουλγαρία, Ισπανία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρωσία

PREVIOUS

Κορωνοϊός-Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την κατάργηση όλων των περιορισμών

NEXT

Κοινή διακήρυξη των κρατών μελών της ΕΕ για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοδότησης νεοφυών τεχνολογικών «πρωταθλητών» – Scale-ups
Related Post
22 Σεπτεμβρίου, 2023
Κυρανάκης: Ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων από 1η Ιανουαρίου του 2024
19 Δεκεμβρίου, 2019
«Πέρασε» από τη Βουλή με 158 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2020
21 Αυγούστου, 2020
Υπουργείου Εξωτερικών: Η απόφαση των τουρκικών αρχών περί μετατροπής της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος είναι απολύτως καταδικαστέα
31 Μαΐου, 2021
Μητσοτάκης: Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved