Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Αξίζει να διαβαστεί
61 views 0 sec 0 Comment

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό «Σπάρτη – Γύθειο»

Γιάννης Διαμάντης - 30 Δεκεμβρίου, 2021

Αναφορά στα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου στην περιοχή της Λακωνίας έκανε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καραμανλής μίλησε για την συντήρηση της Εθνικής Οδού «Σπάρτη – Γύθειο», μήκους 24,3 περίπου χλμ., εκ των οποίων τα 10,4 χλμ. περίπου αφορούν σε νέα χάραξη. Έργα όπως ισόπεδοι κόμβοι, κάθετο και παράπλευρο οδικό δίκτυο, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, εξασφαλίζουν επαρκώς τη σύνδεση της Εθνικής Οδού με τους οικισμούς της περιοχής της Μάνης.

Παράλληλα, ο αρμόδιος Υπουργός σημείωσε πως οι αναγκαίες μελέτες είχαν ολοκληρωθεί το 2014, τονίζοντας ότι από τότε μέχρι το 2019 δεν υπήρξε καμία πρόοδος. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως η Κυβέρνηση ενέκρινε στις 25 Οκτωβρίου τον 1ο Συγκριτικό Πίνακα, ρυθμίζοντας το τεχνικό αντικείμενο της Σύμβασης.

Κατόπιν, είπε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε εντολή στον παραχωρησιούχο, τη ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε., να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκτέλεση συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και να παραδοθούν επιπρόσθετες μελέτες για αντισταθμιστικά έργα, μέσα στις οποίες εντάσσεται και η εκπόνηση των υπολειπόμενων μελετών για την Εθνική Οδό «Σπάρτη-Γύθειο».

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, θα απαιτηθεί διάστημα ενός έτους για την ολοκλήρωση των μελετών και την παράδοσή τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ετικέτες: Εθνική Οδός Σπάρτη-Γύθειο, Κώστας Καραμανλής, υπουργείο μεταφορών

PREVIOUS

Στρατολογία: Προϋπόθεση το PCR Test για την παρουσία στα κέντρα νεοσύλλεκτων

NEXT

Νέο εύρημα στην Επίδαυρο: Άγαλμα γυναικός με ποδήρη χιτώνα
Related Post
2 Σεπτεμβρίου, 2021
Μίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του
20 Οκτωβρίου, 2023
Πρωτόκολλο Συνεργασίας Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής
18 Φεβρουαρίου, 2022
30 εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμό ρομποτικής στα σχολεία
22 Ιανουαρίου, 2021
Εγκαίνια Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved