Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
59 views 0 sec 0 Comment

Νίγηρας: Μεταφορά οπλισμού από τη Λιβύη στο Σαχέλ σε τζιχαντιστές καταγγέλλει ο Μοάμεντ Μπαζούμ

Γιάννης Διαμάντης - 9 Δεκεμβρίου, 2021

Καταγγελία για μεταφορά οπλισμού σε τζιχαντιστές μαχητές στην περιοχή του Σαχέλ έκανε ο Πρόεδρος του Νίγηρα, Μοάμεντ Μπαζούμ.

Η δήλωση του Προέδρου της αφρικανικής χώρας έγινε κατά την διάρκεια του Φόρουμ του Ντακάρ για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στην Αφρική, με τον ίδιο να σημειώνει ότι η αποτυχία για την αντιμετώπιση της μεταφοράς όπλων από τη Λιβύη είναι ένα μεγάλο σφάλμα.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως η ροή της μεταφοράς όπλων μέσω της Λιβύης αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για τη διασπορά της τρομοκρατίας στην περιοχή του Σαχέλ, λέγοντας ότι όπλα και πυρομαχικά πωλούνται σε μεγάλες ποσότητες, τα οποία αγοράζονται φθηνά μέσω λαθρεμπορίου από τη Λιβύη.

Μάλιστα, σε μία αποστροφή του λόγου του, ο Πρόεδρος του Νίγηρα είπε ότι σε καμία περιοχή του κόσμου δεν υπήρξε περίπτωση όπου ομάδες ανταρτών διέθεταν τα ίδια όπλα μ’ εκείνα των δυνάμεων ασφαλείας που τους πολεμούσαν, όπως συμβαίνει σήμερα στην περιοχή του Σαχέλ.

Η περιοχή του Σαχέλ αντιμετωπίζει συχνά επιθέσεις τζιχαντιστών σε διαφορετικές χώρες (Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας κ.ά.), την στιγμή που ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία συνδράμουν το έργο των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση αυτών των δικτύων.

Ετικέτες: Αφρική, Λιβύη, Νίγηρας, Σαχέλ, Τζιχαντιστές

PREVIOUS

Βρετανία: Πατέρας για έβδομη φορά ο Μπόρις Τζόνσον

NEXT

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
Related Post
25 Ιουνίου, 2020
Έκτακτη είδηση: Εκλεισε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ -Δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων
14 Απριλίου, 2021
ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Επιδείνωση του εργασιακού περιβάλλοντος εξαιτίας της πανδημίας
21 Σεπτεμβρίου, 2021
Γερμανία – Εκλογές: Σταθερά πρώτοι οι Σοσιαλδημοκράτες – Ανάκαμψη της Χριστιανικής Ένωσης
30 Νοεμβρίου, 2021
Pepco: Έρχεται στην Ελλάδα με τέσσερα καταστήματα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved