Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
57 views 0 sec 0 Comment

Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός: «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο

Μάριος Λουκάς - 25 Νοεμβρίου, 2021

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για μια οδηγία που θα εγγυάται σε όλους τους εργαζομένους στην ΕΕ έναν δίκαιο και επαρκή κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την εντολή της επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων με 443 ψήφους υπέρ, 192 κατά και 58 αποχές. Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόλις το Συμβούλιο εγκρίνει τις θέσεις του.

Το σχέδιο οδηγίας για τον κατώτατο μισθό αποσκοπεί στον καθορισμό κοινών ελάχιστων προτύπων για τη διασφάλιση ενός εισοδήματος που θα διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω ενός θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού μέσω της νομοθεσίας, είτε δίνοντας στους εργαζομένους τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται τους μισθούς τους με τους εργοδότες τους μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το Κοινοβούλιο ζητά επίσης να υποχρεωθούν τα κράτη μέλη όπου λιγότερο από το 80% των εργαζομένων καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις να λάβουν ενεργά μέτρα για την ενίσχυση και την επέκταση της κάλυψης των συμβάσεων αυτών.

Σχετικές πληροφορίες

Η απόφαση της επιτροπής Απασχόλησης να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο ανακοινώθηκε κατά την έναρξη της συνόδου της ολομέλειας στο Στρασβούργο την περασμένη Δευτέρα. Δεδομένου ότι περισσότεροι από 71 ευρωβουλευτές αντιτάχθηκαν στην απόφαση έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, διεξήχθη ψηφοφορία για την έγκριση της διαπραγματευτικής εντολής.

Ετικέτες: Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός

PREVIOUS

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ό,τι είναι παράνομο εκτός διαδικτύου, θα πρέπει να είναι παράνομο και στο διαδίκτυο

NEXT

11 μονάδες προβάδισμα για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse
Related Post
5 Μαρτίου, 2023
Μητσοτάκης: Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη συγγνώμη
28 Οκτωβρίου, 2019
«Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» – Το μήνυμα του πιλότου του F16 στην παρέλαση
25 Ιουλίου, 2020
Ένωση Ασφάλειας: πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, των ναρκωτικών και των παράνομων πυροβόλων όπλων
15 Ιουνίου, 2022
Στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας των μελών του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει αύριο ο Παναγιωτόπουλος
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved