Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Αξίζει να διαβαστεί
63 views 7 sec 0 Comment

Ψηφιακά οι νέες Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τους φοιτητές

Μάριος Λουκάς - 14 Οκτωβρίου, 2021

Σε ψηφιακή μορφή διατίθενται πλέον, από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες των φοιτητών, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται στους φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών και γίνεται διαθέσιμη μέσω της υπηρεσίας απόκτησης ακαδημαϊκής ταυτότητας, academicid.minedu.gov.gr, μετά την έγκριση της αίτησής τους από τη γραμματεία του οικείου τμήματος. Μέσα από το λογαριασμό τους, οι φοιτητές μπορούν να εκδώσουν ψηφιακό αντίγραφο της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας σε αρχείο PKPASS (Passbook Pass File) και να το ενσωματώσουν σε συμβατή εφαρμογή της επιλογής τους, σε συσκευές Android και iOS. 

Η ψηφιακή μορφή της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας των φοιτητών υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της Πράξης «Επέκταση Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» (ΕΣΠΑ 2014 – 2020), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, η υπάρχουσα ακαδημαϊκή ταυτότητα παραμένει εν ισχύ και σύντομα θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά, ενσωματώνοντας δυνατότητες ανέπαφης επικοινωνίας.

Ετικέτες: Ακαδημαϊκές Ταυτότητες, Φοιτητές, Ψηφιακά

PREVIOUS

Ανασύρθηκε κεφαλή ρωμαϊκής περιόδου από θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας

NEXT

Θέσεις Συμβούλων πωλήσεων σε μεγάλη επιχείρηση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
Related Post
20 Απριλίου, 2021
Η Ελλάδα αναλαμβάνει το Global Strategy Group του ΟΟΣΑ
21 Απριλίου, 2021
Τα “Δεκαοχτώ Κείμενα” που έσπασαν το «γύψο» της 21ης Απριλίου
6 Οκτωβρίου, 2020
GLAMPING: Η Ελλάδα ανάμεσα στους πρωτοπόρους του νέου τουριστικού θεσμού που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος διεθνώς
6 Ιουνίου, 2022
100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή Λιμένας της Σμύρνης – Τα Πλοία του Ξεριζωμού
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved