Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
65 views 2 sec 0 Comment

Citi: Αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Γιάννης Διαμάντης - 23 Ιουλίου, 2021

Σε αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η αμερικανική τράπεζα Citi, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο το 2021 όσο και το 2022.

Ειδικότερα, η Citi εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα φτάσει το 5,3% το 2021 (έναντι 4,1% που ήταν η αρχική πρόβλεψη), ενώ αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη για το 2022, εκτιμώντας ότι θα φτάσει το 5%.

Σύμφωνα με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η εγχώρια ζήτηση στάθηκε ικανή να αμβλύνει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας για την Ελλάδα, ενώ η άνοδος του τουρισμού συγκριτικά με το 2020 θα είναι αξιοσημείωτη.

Ακόμα, οι πόροι του NextGenEU θα κατευθυνθούν προς την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, με το σχέδιο “Ελλάδα 2.0” να δεσμεύει το μεγαλύτερο ποσό πόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη τα επόμενα 6 χρόνια.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, επισημαίνεται πως η Ελλάδα αποσκοπεί στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενώ οι πόροι του NextGenEU θα έχουν αποτύπωμα σε ποικίλους κλάδους της οικονομίας.

Επιπλέον, η Citi κάνει σειρά προβλέψεων για επιμέρους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, εκτιμάται ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα ανέλθει στο 1,3% το 2021, ενώ το 2022 θα αυξηθεί, φτάνοντας το 4,1%.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας θα βρεθεί στο 16,7% το 2021, ενώ θα ακολουθήσει μείωση την επόμενη χρονιά (15,9%).

Τέλος, το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα αντιστοιχεί σε 200,5%, σημειώνοντας ωστόσο πτώση το 2022 (191,4%).

Ετικέτες: Citigroup, Ελληνική Οικονομία

PREVIOUS

Συνάντηση Σταϊκούρα-Ντόναχιου – Αίτημα για χαλάρωση των κανόνων της δημοσιονομικής σταθερότητας

NEXT

Ε.Ε: Αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων κατά το β’ τρίμηνο του 2021
Related Post
22 Αυγούστου, 2020
Φωτιά στην Ανατολική Μάνη
10 Μαΐου, 2020
Σακελλαροπούλου για την γιορτή της Μητέρας: Σεβόμαστε και τιμάμε την αντοχή, το σθένος και την ανιδιοτελή τους προσφορά
11 Ιανουαρίου, 2022
Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ)
25 Απριλίου, 2022
Λεπέν: Από σήμερα ξεκινά η μεγάλη μάχη για τις βουλευτικές εκλογές
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved