Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
176 views 2 sec 0 Comment

Μητσοτάκης: 1.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 150 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου Ε-65

Γιάννης Διαμάντης - 13 Ιουλίου, 2021

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν για την χώρα από την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 περιέγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε–65.

Μιλώντας για το θέμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η εξέλιξη αυτή έρχεται να πιστοποιήσει πως το σχέδιο ανταποκρίνεται στις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της χώρας. Το έργο αυτό διαλύει την απομόνωση και χαράσσει νέους ορίζοντες και η ψήφιση του σήμερα αποτελεί το τέλος μιας εκκρεμότητας 14 ετών, καθώς το έργο δημοπρατήθηκε επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή».

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρηματοδότησης που είχε προκύψει, μετά από σχετική παρέμβαση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, προσθέτοντας ότι ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του και 150 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.

Ακόμα, σημείωσε πως «η νέα αρτηρία θα συνδέει τον Βόλο με την Ηγουμενίτσα τα δύο σημαντικότερα διαμετακομιστικά λιμάνια της Κεντρικής Ελλάδος και της Ηπείρου. Θα συνδέσει μεταξύ τους και σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής. Η μεταφορά προϊόντων θα γίνεται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο φθηνά. Ο Ε -65 είναι ένας πράσινος δρόμος, που οδηγεί στο μέλλον και οδηγεί την Θεσσαλία στην πράσινη μετάβαση».

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το έργο θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, εντάσσοντάς την στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι σύντομα θα υπάρξει η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ για τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος, συμπληρώνοντας ότι έχει εξασφαλισθεί η η χρηματοδότηση του έργου πέραν του 2023.

Τέλος, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ξεμπλοκάρουν τα έργα και για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, μετά την σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Ετικέτες: Βουλή, Ε-65, Κυριάκος Μητσοτάκης

PREVIOUS

Ecofin: Έγκριση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για το Ταμείο Ανάκαμψης – Ποια άλλα εθνικά σχέδια εγκρίθηκαν

NEXT

Ιράκ: Πυρκαγιά στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου Αλ Χουσέιν – 64 νεκροί
Related Post
24 Φεβρουαρίου, 2022
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες έξω από το Κίεβο – Φεύγουν οι άμαχοι από την πρωτεύουσα
26 Νοεμβρίου, 2020
Κορωνοϊός – Μέρκελ: Υψηλός αριθμός θανάτων λόγω της πανδημίας
25 Σεπτεμβρίου, 2019
Εξελίξεις στις ΗΠΑ: Ξεκινά έρευνα για τον Ντόναλντ Τραμπ
3 Ιουνίου, 2019
Σαλβίνι: Προηγείται η ανεργία των δημοσιονομικών κανόνων
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved