Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Αξίζει να διαβαστεί
71 views 18 sec 0 Comment

Το νέο βιοκλιματικό πάρκο της Αθήνας στα Σεπόλια – Με τη συνέργεια του Δήμου, της P&G και της Οργάνωσης Γη

Μάριος Λουκάς - 9 Ιουλίου, 2021

Το νέο “πάρκο τσέπης” που δημιουργήθηκε στα Σεπόλια, με τη συνέργεια του Δήμου Αθηναίων και της «P&G» και την υλοποίηση από την Οργάνωση Γη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», είναι ένας ακόμη βιοκλιματικός θύλακας και μια «πράσινη ανάσα» στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του pocket park των Σεπολίων, πραγματοποιήθηκε βάσει των αρχών της αειφόρας ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Οι επεμβάσεις ήταν όσο το δυνατόν ήπιες χωρίς να επιβαρύνουν το αστικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το πάρκο.

Ο εγκαταλελειμμένος χώρος στην οδό Δράμας μετατράπηκε σε κήπο λεβάντας με στόχο την περιβαλλοντική αποσυμφόρηση της γειτονιάς των Σεπολίων. Συνολικά  φυτεύτηκαν 190 νέα αρωματικά φυτά, εδαφοκαλυπτικά και μεγάλοι θάμνοι με κυρίαρχα τη λεβάντα, το δεντρολίβανο, την μυρτιά και το θυμάρι, ανανεώθηκαν πλήρως οι υποδομές του πάρκου και θα ενισχυθεί ο φωτισμός με αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα με στόχο τη μείωση της φωτορύπανσης. Τα φώτα του πάρκου τις πρώτες νυχτερινές ώρες θα φωτίζουν 100% έπειτα για 4 ώρες 80% και μετά θα λειτουργούν στο 25% της απόδοσής τους, ως φωτισμός ασφαλείας μέχρι το πρωί.

Οι διάδρομοι διαστρώθηκαν με χαλίκι, έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα σκληρά υλικά και το πάρκο να δεσμεύει το σύνολο του νερού της βροχής. Τα υλικά διαχωρισμού και επίστρωσης είναι από ξύλο ενώ χρησιμοποιήθηκαν και ανακυκλωμένα ξύλα ή άλλα φυσικά υλικά.

Επιπλέον, διατηρήθηκαν και ανανεώθηκαν κάποια στοιχεία που υπήρχαν στο χώρο από παρέμβαση που είχε γίνει στο παρελθόν από την ομάδα των Atenistas, όπως η εντυπωσιακή τοιχογραφία.

Το pocket park στα Σεπόλια είναι το τρίτο πάρκο που προκύπτει από την συνεργασία του Δήμου με την «P&G»  και την Οργάνωση Γη,  τα δύο προηγούμενα βρίσκονται στο Παγκράτι και το Μεταξουργείο, και συνολικά το πέμπτο που αποκτά η Αθήνα.   

Ετικέτες: P&G, Αθήνα, βιοκλιματικό πάρκο, Οργάνωσης Γη, Σεπόλια

PREVIOUS

Συστήνονται 12 Κέντρα Ικανοτήτων για την υποστήριξη της καινοτομίας & μεταφορά τεχνολογίας

NEXT

Νέα μεγάλη αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021
Related Post
24 Μαΐου, 2022
ΕΡΓΑΝΗ II: Στην τελική ευθεία η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας
8 Νοεμβρίου, 2021
ΠΟΥ: Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στο Αφγανιστάν
7 Φεβρουαρίου, 2024
Έργα αποκατάστασης δασικού τοπίου, ανακτορικών κήπων και κοιμητηρίου στο Τατόι
10 Νοεμβρίου, 2022
Επιθεώρηση Εργασίας: Στη δημοσιότητα από την επόμενη εβδομάδα οι παραβάσεις και τα πρόστιμα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved