Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
59 views 2 sec 0 Comment

Aπόκτηση κοινού ελέγχου από τη ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ επί της ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΙΙ, θυγατρική της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ του ομίλου ΔΕΗ

Μάριος Λουκάς - 18 Μαΐου, 2021

Στις 13/05/2021 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού συγκέντρωση, η οποία συνίσταται στην πώληση και μεταβίβαση από την Ανώνυμη Εταιρεία υπό την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ» (εφεξής «ΔΕΗ ΑΝ») πλειοψηφικού ποσοστού 51,00% του μετοχικού κεφαλαίου της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού υπό την επωνυμία «ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΔΥΟ ΙΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΔΥΟ ΙΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.»(εφεξής «Γεωθερμικός Στόχος ΙΙ») στην Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, με την επωνυμία «ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜOΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Μ. Α.Ε.» (εφεξής «ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ»). 

Πιο συγκεκριμένα, η συναλλαγή αφορά στη μεταβολή του καθεστώτος ελέγχου επί της Εταιρείας Στόχου-Γεωθερμικός Στόχος ΙΙ από το καθεστώς του αποκλειστικού ελέγχου της ΔΕΗ ΑΝ στη μετάβαση σε καθεστώς κοινού ελέγχου από τις ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΔΕΗ ΑΝ μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μέσω της εξαγοράς ποσοστού 51%. 

Η ΔΕΗ ΑΝ αποτελεί θυγατρική κατά 100% του Ομίλου ΔΕΗ και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΙΙ, ιδρύθηκε με σκοπό την χρηματοδότηση, μελέτη, εγκατάσταση, κατασκευή και λειτουργία γεωθερμοηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την εκμετάλλευση του γεωθερμικού δυναμικού των μισθωμένων από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ περιοχών, ήτοι α) Στο γεωθερμικό πεδίο της ομάδας των Νήσων Μήλου – Κιμώλου – Πολυαίγου, (β) Στο γεωθερμικό πεδίο της Νήσου Νισύρου, (γ) Στο γεωθερμικό πεδίο της Νήσου Λέσβου και (δ) Στο γεωθερμικό πεδίο της χερσονήσου των Μεθάνων). Η ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, αποτελεί 100% θυγατρική της Ανώνυμης Εταιρείας υπό την επωνυμία «ΗΛΕΚΤΩΡ Ανώνυμη Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών» (εφεξής «ΗΛΕΚΤΩΡ») και ιδρύθηκε με σκοπό τη συμμετοχή σε Ανώνυμη Εταιρία Ειδικού Σκοπού (Α.Ε.Ε.Σ.) της «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.», με σκοπό τη χρηματοδότηση, μελέτη, εγκατάσταση, κατασκευή και λειτουργία γεωθερμοηλεκτρικών σταθμών παραγωγής σε τέσσερις (4) γεωγραφικές περιοχές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα: (α) Στο γεωθερμικό πεδίο της ομάδας των Νήσων Μήλου – Κιμώλου – Πολυαίγου, (β) Στο γεωθερμικό πεδίο της Νήσου Νισύρου, (γ) Στο γεωθερμικό πεδίο της Νήσου Λέσβου και (δ) Στο γεωθερμικό πεδίο της χερσονήσου των Μεθάνων. Η ΗΛΕΚΤΩΡ δραστηριοποιείται στην κατασκευή περιβαλλοντικών έργων, στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και στη διαχείριση απορριμμάτων.

Ετικέτες: Aπόκτηση, ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΙΙ, ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, κοινού ελέγχου

PREVIOUS

Ξεκινάει αύριο, Τετάρτη 19 Μαΐου και ώρα 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων

NEXT

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)
Related Post
10 Δεκεμβρίου, 2019
ΗΠΑ: Stop στην πώληση των F-35 στην Τουρκία
7 Φεβρουαρίου, 2022
Ε.Ε: Συζητήσεις με ΗΠΑ και Νορβηγία για προμήθεια φυσικού αερίου
3 Δεκεμβρίου, 2020
Γαλλία: Η Ευρώπη αποχαιρετά τον Ζισκάρ ντ’ Εστέν
7 Ιουλίου, 2019
Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία: «Αυτοδυναμία ΝΔ»
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved