Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Αξίζει να διαβαστεί
72 views 1 sec 0 Comment

ΗΑΕ: Αρνήθηκε το λογοτεχνικό βραβείο Σεΐχης Ζαγιέντ ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας

Γιάννης Διαμάντης - 3 Μαΐου, 2021

Την άρνησή του να αποδεχθεί τον τίτλο της «Πολιτιστικής προσωπικότητας της χρονιάς» που απονέμεται στο πλαίσιο του λογοτεχνικού βραβείου Σεΐχης Ζαγιέντ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ανακοίνωσε ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας.

Σε δελτίο τύπου που απεστάλη από τον εκδοτικό οίκο του Suhrkamp στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Χάμπερμας δήλωσε ότι η αποδοχή του θα συνιστούσε μια «κακή απόφαση», υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί «για τον στενό δεσμό μεταξύ του ιδρύματος που απονέμει το βραβείο στο Άμπου Ντάμπι και το πολιτικό σύστημα» των ΗΑΕ.

Από την πλευρά του, το βραβείο Λογοτεχνίας Σεΐχης Ζαγιέντε εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του 91χρονου διανοούμενου, προσθέτοντας ωστόσο ότι την σέβεται. Παράλληλα, επισημαίνεται πως «το βραβείο ενσαρκώνει τις αξίες της ανεκτικότητας, της γνώσης και της δημιουργικότητας οικοδομώντας γέφυρες μεταξύ των πολιτισμών και θα συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή του προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Γιούργκεν Χάμπερμας αποτελεί έναν επιστήμονα με πολύπλευρη συνεισφορά στις ανθρωπιστικές επιστήμες, το έργο του οποίου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της Φιλοσοφίας, της Πολιτικής Επιστήμης και της Κοινωνιολογίας.

Ετικέτες: βραβείο, Γιούργκεν Χάμπερμας, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

PREVIOUS

Έτοιμη προς αποστολή η βοήθεια της χώρας μας στην Ινδία

NEXT

Διεθνές Βραβείο “Μελίνα Μερκούρη” από την UNESCO και την Ελλάδα για την προστασία και διαχείριση των πολιτιστικών τοπίων
Related Post
8 Μαρτίου, 2021
Η παγκόσμια καινοτομία της VITEX- Aνάπτυξη αντιικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων σε βαμμένες επιφάνειες
25 Αυγούστου, 2020
ΠΟΥ: Εξαλείφθηκε η πολιομυελίτιδα από την Αφρική
24 Ιουνίου, 2021
Εργα προστασίας των τειχών της Ακρόπολης χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης
16 Ιανουαρίου, 2022
Πέθανε ο μεγάλος Έλληνας ζωγράφος Αλέκος Φασιανός
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved