Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
68 views 0 sec 0 Comment

ΗΠΑ: Επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Μπάιντεν

Γιάννης Διαμάντης - 24 Απριλίου, 2021

Στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων προχώρησε επίσημα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μια κίνηση που είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Κατά την ημέρα μνήμης της μαζικής εκκαθάρισης των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τζο Μπάιντεν προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, θυμόμαστε τη ζωή όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής περιόδου και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε μια τέτοια θηριωδία να ξανασυμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναγνώριζε την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από ένα χρόνο, ο Τζο Μπάιντεν, όντας υποψήφιος για την προεδρία, είχε τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, υποσχόμενος να την αναγνωρίσει, εφόσον αναδεικνυόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η τουρκική πλευρά αρνείται τον συγκεκριμένο όρο, κάνοντας λόγο για θανάτους Αρμενίων σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Οθωμανικού στρατού.

Ετικέτες: Γενοκτονία των Αρμενίων, ΗΠΑ, Μπάιντεν

PREVIOUS

Αισιοδοξία Μητσοτάκη για την επαναλειτουργία της αγοράς

NEXT

Ελληνική οικονομία: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από την Standard & Poor’s
Related Post
22 Σεπτεμβρίου, 2021
ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγριο έγκλημα στη Ρόδο – Νεκρή 30χρονη γυναίκα στη μέση του δρόμου
28 Οκτωβρίου, 2021
Συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων
15 Ιουνίου, 2019
Έκτακτη είδηση: Έκρηξη στη Δαμασκό
26 Οκτωβρίου, 2019
Το «καλοκαιράκι» συνεχίζεται – Λιακάδα με 29 βαθμούς την Κυριακή – Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved