Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
52 views 1 sec 0 Comment

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Μείωση των εισοδημάτων στα χρόνια των Μνημονίων κατά 23%

Γιάννης Διαμάντης - 1 Απριλίου, 2021

Ραγδαία επιδείνωση κατέγραψε η οικονομική κατάσταση των πολιτών κατά την διάρκεια των τριών Μνημονίων που υπέγραψε η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, η έρευνα παραθέτει την οικονομική πραγματικότητα των πολιτών στην Ελλάδα συγκριτικά μ’ εκείνη σε χώρες του υπόλοιπου κόσμου.

Αρχικά, τα στοιχεία δείχνουν μείωση του μέσου καθαρού εισοδήματος μεταξύ 2010 και 2020, την στιγμή που το μέσο καθαρό εισόδημα στις χώρες του ΟΟΣΑ αυξήθηκε κατά 6%. Πιο αναλυτικά, αυτή η μείωση ανήλθε στο 23%, αφού το μέσο ετήσιο εισόδημα ανερχόταν στα 24.016 δολάρια ετησίως, ενώ το 2020 έφτανε μόλις τα 18.452 δολάρια.

Παράλληλα, το ποσοστό αμειβόμενης απασχόλησης βρισκόταν στο 66,6% το 2010, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 έπεσε στο 62,3%. Την ίδια στιγμή, οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν σημαντικά, ενώ οι αντίστοιχες μερικής απασχόλησης κατέγραψαν αύξηση.

Ακόμη, το ποσοστό ανεργίας κατέγραψε ραγδαία αύξηση. Ταυτόχρονα, η μακροχρόνια ανεργία ανέβηκε στο 26% το 2018 από το 5% το 2010.

Σημαντικό στοιχείο αποτελούν τα υψηλά ποσοστά φτώχειας, αφού το 23% των νοικοκυριών δήλωσε αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών του.

Επιπλέον, το δημογραφικό αποτελεί ιδιαίτερο ζήτημα για την Ελλάδα, εξαιτίας της επιδείνωσης των δεικτών από το 2006. Ειδικότερα, το 2006 το ακαθάριστο ποσοστό γεννήσεων ήταν στα ίδια επίπεδα με τον μέσο όρο της ΕΕ. Παρ’ όλα αυτά, η χώρα μας κατέγραψε πτώση της τάξης του 2% σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ. Μάλιστα, αύξηση καταγράφηκε στο ακαθάριστο ποσοστό θνησιμότητας στην Ελλάδα συγκριτικά με την ΕΕ.

Ετικέτες: Εισόδημα, Ελλάδα, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, μνημόνια

PREVIOUS

Χατζηθεοδοσίου: Θετικό βήμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά χρειάζονται μέτρα στήριξης

NEXT

ΕΡΓΑΝΗ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Απρίλιο
Related Post
20 Ιουνίου, 2019
ΤτΕ: Μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών
7 Μαρτίου, 2022
8639 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα ο ΕΟΔΥ
30 Δεκεμβρίου, 2020
Κορωνοϊός – Κόντε: Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν εμβολιαστεί 10 εκατομμύρια Ιταλοί
8 Αυγούστου, 2019
Ακάρ: «Κανένας να μην προσπαθήσει να δοκιμάσει την ισχύ μας»
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved