Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
64 views 4 sec 0 Comment

Κικίλιας: Τον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί

Δημήτρης Κυριακού - 29 Μαρτίου, 2021

«Τον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί, όσοι έγιναν τους τρεις προηγούμενους μήνες. Θα παραλάβουμε 1.100.000 εμβόλια της Pfizer, 450.000 AstraZeneca, 100.000 Moderna και 71.000 Johnson & Johnson μόνο για τον Απρίλιο. Αυτές οι ποσότητες εμβολίων ή και παραπάνω θα υπάρχουν και το Μάιο και τον Ιούνιο» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι γενικότερα η εμβολιαστική διαδικασία πηγαίνει πολύ καλά και η πλατφόρμα έχει ανοίξει για τις ευπαθείς ομάδες, από την περασμένη Παρασκευή για τις ηλικίες από 70-74. Ακολούθως, όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα ανοίξει και για τις ηλικίες 65-69.

Αναφορικά με το εάν θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των επαγγελματιών Υγείας, ο κ. Κικίλιας τόνισε, ότι αυτό το θέμα θα επανεκτιμηθεί αμέσως μετά την κρίση.

«Οι γιατροί μας έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σε ένα ποσοστό 80%, το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι αρκετά χαμηλότερο. Τώρα, διαχειριζόμαστε το τρίτο κύμα και μία κρίση. Μέσα στην κρίση χρειαζόμαστε μέχρι και τον τελευταίο επαγγελματία υγείας και δεν θα άνοιγα τώρα θέμα υποχρεωτικότητας, όταν προσπαθούμε να ξεπεράσουμε μία τέτοια κατάσταση και να βγούμε μπροστά. Σε δεύτερο χρόνο, όμως, και όχι μακριά από τώρα, θα επανεκτιμηθούν αυτά τα δεδομένα και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις με βάση τη Δημόσια Υγεία» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Τα δύο προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα από την πανδημία, κατά τον υπουργό είναι οι μεταλλάξεις του ιού και οι εκατοντάδες διαδηλώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, οι οποίες ίσως να επιβάρυναν την επιδημιολογική εικόνα, θεωρώντας το τελευταίο άδικο για όλους όσους έχουν τηρήσει τα μέτρα επί έναν χρόνο τώρα.

Ετικέτες: Δηλώσεις, Εμβολιασμοί, Κικίλιας, πανδημία

PREVIOUS

Συζήτηση την Παρασκευή στην Βουλή σχετικά με το lockdown

NEXT

Ελληνική Λύση: Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης
Related Post
20 Ιανουαρίου, 2021
Στουρνάρας: Όξυνση του ζητήματος των “κόκκινων δανείων” με την άρση των μέτρων στήριξης
3 Απριλίου, 2020
Τσίπρας: Λύση ένα μεγάλο και προοδευτικό ευρωπαϊκό Νew Deal
14 Ιουλίου, 2021
Χατζηδάκης: Περισσότερα από 1 δισ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης από το Ταμείο Ανάκαμψης
5 Φεβρουαρίου, 2023
Κύπρος- Προεδρικές εκλογές: Αυξημένο το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved