
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη διανομή της γης στο ακίνητο του Ελληνικού.
Ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην προσπάθεια προώθησης της επένδυσης στο Ελληνικό έγινε σήμερα, με την κατάθεση στη Βουλή αυτού του νομοσχεδίου τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Στο νομοσχέδιο υπάρχουν μεταξύ άλλων διατάξεις που αφορούν την διαδικασία εισφοράς εμπραγμάτων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ προς την Ελληνικό Α.Ε., αλλά παρέχεται επίσης και η δυνατότητα διενέργειας πρόδρομων εργασιών στο ακίνητο από τον φορέα της επένδυσης, πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.
Επιπροσθέτως, στο νομοθέτημα ρυθμίζονται και διαδικαστικά ζητήματα αδειοδότησης των αναγκαίων έργων, και παράμετροι λειτουργίας των επιμέρους χρήσεων.