Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
58 views 0 sec 0 Comment

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας;»

Δημήτρης Κυριακού - 8 Μαρτίου, 2021

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για τα φαινόμενα αστυνομικής βίαςμε αφορμή τον χθεσινό ξυλοδαρμό πολίτη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.στη Νέα Σμύρνη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε

«Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην πατρίδα μας η κοινωνία ζει ακόμη με την αγωνία αν το Ε.Σ.Υ. θα ανταποκριθεί στην επιδημιολογική πίεση, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αντέξει το σκληρότερο και πιο μακρόχρονο lockdown στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την κάλυψη των μεγάλων κοινωνικών αναγκών, παρά μόνο για τον έλεγχο της ενημέρωσης και την καταστολή. Οι πολίτες, μετά από ένα χρόνο σε περιορισμό, δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης να παραβιάζουν συστηματικά τα μέτρα και την ίδια στιγμή να εξαπολύεται πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους για μια κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς». 

«Τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη ξεπερνούν κάθε όριο. Δυστυχώς όμως δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συστηματικό φαινόμενο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι καταγγελίες για κλιμακούμενη αύξηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί σε πρωτοφανή βαθμό, ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, οι καταγγελίες αστυνομικής βίας σπάνια καταλήγουν στην επιβολή κυρώσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα» τονίζει στην επίκαιρη ερώτησή του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 Στην συνέχεια κάνει λόγο ότι η Επιτροπή για την διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη «όπως δήλωσε δημόσια ο Πρόεδρός της ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Ν. Αλιβιζάτος, έχει παύσει από έτους να υπάρχει, μετά δηλαδή την υπόθεση Ινδαρέ» υπογραμμίζει. 

«Η κλιμακούμενη αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε συνδυασμό με την ατιμωρησία των ενόχων από τη μια και με το βαθύ αίσθημα αδικίας από την άλλη, καθώς στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι μπορούν να βρίσκονται πάνω από το νόμο και να απολαμβάνουν προνόμια, στην Πάρνηθα, στην Ικαρία ή και αλλού, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα οργής και δικαιολογημένης αγανάκτησης στους συμπολίτες μας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας ρωτάει:

 «Πρώτον, για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που εσείς ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησή σας διαρκώς παραβιάζετε;

Δεύτερον, γιατί δεν αποσύρετε άμεσα από τους ελέγχους που αφορούν την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως λ.χ. αυτοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, και για ποιόν λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη;» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην επίκαιρη ερώτησή του.

Ετικέτες: Αστυνομία, βία, Βουλή, επίκαιρη ερώτηση, Μητσοτάκης, Νέα Σμύρνη, Τσίπρας

PREVIOUS

Εντός του Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων Α

NEXT

Η ελάχιστη συνεισφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν να σταματήσουν να συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού καλώντας σε πορείες
Related Post
9 Ιουλίου, 2019
Κεραμέως: «Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου»
31 Οκτωβρίου, 2021
Σύνοδος G20: Τελική Διακήρυξη χωρίς καθαρές δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή
15 Ιανουαρίου, 2020
Αλβανία: Απελαύνονται δύο Ιρανοί διπλωμάτες
7 Μαρτίου, 2021
Κικίλιας: Εξετάζουμε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την πίεση στην Αττική
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved