Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
65 views 0 sec 0 Comment

ΗΠΑ: Ξεκινά την Τρίτη η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία

Γιάννης Διαμάντης - 8 Φεβρουαρίου, 2021

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς την Τρίτη θα ξεκινήσει η δίκη για τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο στη Γερουσία.

Ο Τραμπ κατηγορείται για υποκίνηση της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, εξαιτίας της ρητορικής του από το πέρας των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2020 μέχρι την συγκεκριμένη ημέρα.

Η καταδίκη του απαιτεί την ψήφο των 2/3 των Γερουσιαστών (67 μέλη). Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, απαιτούνται οι θετικές ψήφοι 17 Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών, κάτι που δεν φαντάζει πιθανό, αφού η συντριπτική πλειοψηφία τους διάκεινται υπέρ του.

Παρ’ όλα αυτά, η δεύτερη ψηφοφορία απαιτεί μία απλή πλειοψηφία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί από τους 50 Δημοκρατικούς Γερουσιαστές μαζί με την ψήφο της Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Καταδίκη του Τραμπ από την Γερουσία μπορεί να οδηγήσει τους δικαστές σε νέα ψηφοφορία, ώστε να αποφασιστεί αν θα έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα το 2024.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Τραμπ θα υποστηρίξουν ότι μια τέτοια ενέργεια είναι αντισυνταγματική, καθώς ο ίδιος είναι ιδιώτης.

Επίσης, θα τονιστεί ότι τα σχόλια του τέως Προέδρου δεν ώθησαν τους διαδηλωτές να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε παραπεμφθεί για μυστικές συμφωνίες με την Ουκρανία. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο ίδιος είχε κατηγορηθεί ότι πίεσε τον Πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να διενεργήσει έρευνα κατά του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.

Ως αντάλλαγμα, ο Τραμπ φέρεται να είχε προσφέρει στρατιωτική βοήθεια.

Τότε, η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία είχαν την έλεγχο οι Δημοκρατικοί, τον είχε παραπέμψει. Όμως, η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσία τον αθώωσε.

Ετικέτες: Γερουσία, ΗΠΑ, Τραμπ

PREVIOUS

Π. Τσακλόγλου: Δεν αλλάζει η νομοθεσία για τα αυξημένα ποσοστά της προσωρινής σύνταξης – Η χορήγησή της παραμένει στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους μη μισθωτούς

NEXT

Τουρκία: Ίδρυση νέου κόμματος ανακοίνωσε ο Ιντζέ
Related Post
15 Σεπτεμβρίου, 2021
ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, ΚΙΝΑΛ ζητούν από τον Μητσοτάκη τη διαγραφή Μπογδάνου
1 Οκτωβρίου, 2024
Κόλαση στη Μ. Ανατολή- Με περίπου 200 πυραύλους χτύπησε το Ιράν το Ισραήλ
28 Ιανουαρίου, 2024
Σύσκεψη για τους αγρότες σήμερα στο Μαξίμου
5 Οκτωβρίου, 2021
Εκτός ΝΔ ο Μπογδάνος
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved