Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
91 views 1 sec 0 Comment

Μέτρα στήριξης των οινοπαραγωγών

Γιάννης Διαμάντης - 1 Φεβρουαρίου, 2021

Μέτρα στήριξης των οινοπαραγωγών ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σχετική πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο κ. Λιβανός δήλωσε αναλυτικά: «Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρατείνει για ένα έτος, με αναδρομική μάλιστα ισχύ, τα μέτρα στήριξης του τομέα του οίνου μας ικανοποιεί καθώς δίνει μια σημαντική ανάσα και στον ελληνικό κλάδο. Δεν έφθαναν οι αρνητικές συνέπειες από την εμπορική διαμάχη ΕΕ-ΗΠΑ που έχουν ως παράπλευρο θύμα, μεταξύ άλλων, και το κρασί, ήρθε και η πανδημία του COVID-19, με το κλείσιμο της εστίασης και των μπαρ αλλά και τους περιορισμούς και τις ακυρώσεις εκδηλώσεων κατά την περίοδο των γιορτών, να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο και τον δοκιμαζόμενο κλάδο του οίνου. Η ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα η πολιτική ηγεσία ΥΠΑΑΤ και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να προωθούμε συντονισμένα και αποτελεσματικά σε όλα τα επίπεδα μέτρα και δράσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης για όλους τους δοκιμαζόμενους τομείς του αγροδιατροφικού τομέα».

Κατά την διάρκεια του πρόσφατου άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που διεξήχθη στις 25 Ιανουαρίου, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την επίσπευση της έγκρισης παράτασης του πακέτου μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς του τομέα.

Μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρατάθηκε, με αναδρομική ισχύ από τον Οκτώβριο, η εφαρμογή μέτρων εξαιρετικού χαρακτήρα (στήριξη για την απόσταξη και αποθήκευση κρίσεων, προκαταβολές, αύξηση της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα μέτρα των εθνικών προγραμμάτων, αυξημένη ευελιξία στο πλαίσιο προγραμμάτων στήριξης της αγοράς) που εγκρίθηκαν το προηγούμενο έτος για την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων από τα εθνικά προγράμματά στήριξης για τον οίνο.

Ετικέτες: Μέτρα, Οινοπαραγωγοί, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

PREVIOUS

Ρωσία: Πρόστιμο στη σύζυγο του Ναβάλνι για συμμετοχή στις διαδηλώσεις συμπαράστασης του 44χρονου πολιτικού

NEXT

ΕΟΔΥ: 543 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα
Related Post
5 Ιανουαρίου, 2022
Κορωνοϊός-Πολωνία: Θετικός στον ιό ο Πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα
4 Ιουλίου, 2019
Ιράν: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ μόνο με άρση των κυρώσεων
27 Σεπτεμβρίου, 2020
Αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ για την πρόκληση της Τουρκίας χθες στο Καστελόριζο
28 Ιουνίου, 2019
Μεγάλου: Επιστρέφει η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved