Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
69 views 0 sec 0 Comment

Μπολσονάρου: Η Βραζιλία χρεοκόπησε

Γιάννης Διαμάντης - 6 Ιανουαρίου, 2021

Σε καθεστώς χρεοκοπίας βρίσκεται η Βραζιλία, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της χώρας, Ζαίχ Μπολσονάρου.

Μιλώντας σε υποστηρικτή του που τον χαιρέτισε μπροστά στην επίσημη κατοικία του στην Μπραζίλια, ο Μπολσονάρου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ήθελα να αλλάξω τον πίνακα των μειώσεων των φόρων, αλλά ήρθε αυτός ο ιός που τον τροφοδοτεί ο Τύπος, αυτός ο Τύπος χωρίς ενδιαφέρον».

Ο ίδιος αποδίδει την οικονομική δυσχέρεια της χώρας στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από τους κυβερνήτες των Πολιτειών προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ο Μπολσονάρου επισήμανε την πρόθεσή του να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων που δεν καταβάλουν φόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητά του αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες λόγω των έκτακτων μέτρων στήριξης σε δεκάδες εκατομμύρια πολιτών. Παρ’ όλα αυτά, η οικονομική ενίσχυση διακόπηκε εξαιτίας της πίεση που δημιουργεί το χρέος της χώρας.

Πολλοί προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη στέλνει την Βραζιλία σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα κορωνοϊού προβλέπεται να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες λόγω των συναθροίσεων κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ετικέτες: Βραζιλία, Κορωνοϊός, Μπολσονάρου, Χρεοκοπία

PREVIOUS

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Εμβόλιο Moderna: Εργαζόμαστε ταχύτατα για να διατεθεί στην ΕΕ

NEXT

Κορωνοϊός – ΕΕ: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna από την Κομισιόν
Related Post
24 Νοεμβρίου, 2021
Τσίπρας για κοινωνικό μέρισμα: Τότε ήταν “ψίχουλα”, σήμερα είναι θρίαμβος
23 Απριλίου, 2021
Συμφωνία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την άμεση προμήθεια 18 εκ. self-tests με σημαντικό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο
31 Ιουλίου, 2020
Στο Σισμανόγλειο νοσηλεύεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
13 Ιουλίου, 2021
Δημιουργία sandbox για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ανταγωνισμό
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved