Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
63 views 1 sec 0 Comment

Ζάεφ: Θα ενταχθούμε στην ΕΕ ως «Μακεδόνες» που μιλούν «μακεδονικά»

Γιάννης Διαμάντης - 1 Δεκεμβρίου, 2020

Την πεποίθησή του ότι η Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί με την μακεδονική ταυτότητα στην ΕΕ εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανάρτηση στο Facebook ο Ζάεφ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ενταχθούμε στην Ε.Ε. ως “Μακεδόνες” που μιλούν τη “μακεδονική” γλώσσα». Όπως έγραψε αναλυτικά, «ο “Μακεδονικός” λαός, κοιτούσε πάντοτε και συνεχίζει να κοιτάει προς το μέλλον. Όλα τα προβλήματα, οι κατοχές και οι αποκλεισμοί ξεπεράστηκαν και ξεπεράστηκαν λόγω της επιθυμίας για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή. Έτσι είναι και τώρα. Προσβλέπουμε στην Ευρώπη, αυτός είναι ο μοναδικός μας δρόμος για ένα καλύτερο αύριο. Αφήνουμε την απομόνωση στο παρελθόν επειδή γνωρίζουμε ότι το “Μακεδονικό” μέλλον είναι ευρωπαϊκό. Με αυτό το όνομα, συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις. Είναι τόσο ευρωπαϊκό όσο και “Μακεδονικό” Θα ενταχθούμε ως “Μακεδόνες” που μιλούν τη ‘‘μακεδονική’’ γλώσσα».

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος δημοσίευσε την επιστολή του Υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ Φίλιπ Ρίκερ, στην οποία εκφράζεται η απογοήτευση της Ουάσινγκτον για το μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην ΕΕ.

Ταυτόχρονα, εξαίρεται ο ρόλος της Βόρειας Μακεδονίας στο NATO, ενώ υπογραμμίζεται πως «η ένταξη στην ΕΕ παραμένει κρίσιμο αμοιβαίο συμφέρον και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με τους ευρωπαίους εταίρους μας τη διεξαγωγή της διακυβερνητικής διάσκεψης για τη Βόρεια Μακεδονία, κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας».

Ετικέτες: Βόρεια Μακεδονία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζάεφ

PREVIOUS

Γερμανία: Συνελήφθη ο δράστης του περιστατικού στο Τρίερ

NEXT

Ερντογάν κατά Γαλλίας: Προωθούν την ισλαμοφοβία υπό το πρόσχημα της ελευθερίας του Τύπου
Related Post
21 Δεκεμβρίου, 2020
Σχέδιο Βορέας – Νέο Πρότυπο υπόδειγμα σχεδίου αντιμετώπισης συνεπειών από εκδήλωση χιονοπτώσεων & παγετού για Δήμους
12 Νοεμβρίου, 2021
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)
5 Ιουνίου, 2021
Δεκτή από τον Πρωθυπουργό η εισήγηση να εξεταστούν οι περαιτέρω δυνατότητες αξιολόγησης προμήθειας Φρεγατών
30 Δεκεμβρίου, 2021
Επικοινωνία για την κατάσταση στην Ουκρανία, θα έχουν σήμερα Μπάιντεν και Πούτιν
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved