Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Αξίζει να διαβαστεί
60 views 13 sec 0 Comment

Μόσιαλος: Η βάση της υποβολής αίτησης έγκρισης του εμβολίου από Pfizer/BioNTech

Γιάννης Διαμάντης - 20 Νοεμβρίου, 2020

Τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η υποβολή φακέλου από την Pfizer/BioNTech για έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου για τον κορωνοϊό παρέθεσε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος παρέθεσε τα έξι στοιχεία για την υποβολή φακέλου, προσθέτοντας ότι η έγκριση αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ η Pfizer είναι έτοιμη για την παραγωγή 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου.

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμαστικής διανομής του εμβολίου σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες.

Ακολουθεί η ανάρτηση του καθηγητή του LSE:

«Νεότερα για την αίτηση επείγουσας αδειοδότησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Οι Pfizer/BioNTech θα υποβάλουν σήμερα την αίτηση έκτακτης αδειοδοτησης του υποψηφίου Covid-19 εμβολίου τους, στις ρυθμιστικές υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ (FDA).

Η υποβολή του φακέλου βασίζεται:

1. στο ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου- 95% (p <0,0001)- που καταδεικνύεται στην κλινική μελέτη φάσης 3 των εταιρειών σε συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενη λοίμωξη SARS-CoV-2 (πρώτος πρωταρχικός στόχος) και επίσης σε συμμετέχοντες με και χωρίς προηγούμενη SARS -CoV-2 μόλυνση (δεύτερος πρωταρχικός στόχος), σε κάθε περίπτωση που μετράται 7 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

2. Η ανάλυση βασίστηκε σε 170 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19.

3. Η υποβολή της αίτησης υποστηρίζεται επίσης από ζητούμενα δεδομένα ασφαλείας από ένα τυχαιοποιημένο υποσύνολο περίπου 8.000 συμμετεχόντων ηλικίας ≥18 ετών, και ανεπιθύμητα δεδομένα ασφαλείας από περίπου 38.000 συμμετέχοντες σε δοκιμές (που παρακολουθήθηκαν για διάμεσο διάστημα δύο μηνών μετά τη δεύτερη δόση του υποψηφίου εμβολίου).

4. Η υποβολή περιλαμβάνει επίσης ζητούμενα δεδομένα ασφαλείας για περίπου 100 παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

5. Περίπου το 42% των παγκόσμιων συμμετεχόντων και το 30% των συμμετεχόντων στις ΗΠΑ στη μελέτη Φάσης 3, έχουν διαφορετικά φυλετικά και εθνικά υπόβαθρα, ενώ στο 41% ​​του παγκόσμιου και στο 45% των ΗΠΑ οι συμμετέχοντες είναι 56-85 ετών.

6. Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή Παρακολούθησης των Δεδομένων (DMC) της μελέτης δεν έχει αναφέρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια που να σχετίζονται με το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η επιτροπή του FDA σκοπεύει να συνεδριάσει τον Δεκέμβριο (8-10/12) για να συζητηθεί το εμβόλιο, αν και οι ημερομηνίες θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Τι άλλο γνωρίζουμε;

1. Οι εταιρείες αναμένουν ότι το FDA θα χορηγήσει την άδεια έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
2. Η Pfizer δήλωσε ότι αναμένει να ετοιμάσει 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου φέτος, αρκετές για την προστασία 25 εκατομμυρίων ανθρώπων.
3. Ενα πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμαστικής διανομής έχει ήδη ξεκινήσει σε 4 πολιτείες των ΗΠΑ.

Αυτή η εβδομάδα συνεχίζει με καλά νέα από το μέτωπο των εμβολίων και μένουμε αισιόδοξοι».

Ετικέτες: BioNTech, Pfizer, Εμβόλιο, Κορωνοϊός, Μόσιαλος

PREVIOUS

Μπούρλα (Pfizer): Άμεση διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό μετά την έγκριση

NEXT

Μπουρλά: Όλα οδηγούν σε μία ιστορική στιγμή
Related Post
26 Αυγούστου, 2021
Τα πρώτα Πειραματικά και Θεματικά Δημόσια ΙΕΚ λειτουργούν από Οκτώβριο
12 Ιανουαρίου, 2022
Ανέγερση του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων
11 Απριλίου, 2022
Νέες ψηφιακές πλατφόρμες για παιδιά και έφηβους στον χώρο της υγείας-Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και ψηφιακός προγραμματισμός του παιδικού εμβολιασμού
15 Δεκεμβρίου, 2022
Παρουσιάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το έργο «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα»
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved