Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
60 views 2 sec 0 Comment

Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια

Δημήτρης Κυριακού - 16 Οκτωβρίου, 2020

Nα ασκήσει το δικαίωμά της η Ελλάδα στην επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στον Real FM.

«Τούτη είναι η ώρα να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα (σ.σ. της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια) ξεκινώντας από νότια και ανατολικά της Κρήτης και ανάλογα με τις εξελίξεις προχωρώντας νοτίως των νησιών μας της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή της Κάσου, της Καρπάθου, της Ρόδου και του συμπλέγματος του Καστελόριζου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής, υπογράμμισε πως πρόκειται για «ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι», υποστηρίζοντας πως τελικά δεν έχουν σημασία οι διατυπώσεις», αλλά υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία ενός «μηχανισμού κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, που θα μπορεί να της επιφέρει «σοβαρά οικονομικά πλήγματα» σε περίπτωση που συνεχίζει την «παραβατική της συμπεριφορά».

«Να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο», προέτρεψε, παρατηρώντας ακόμα ότι οι «μεγάλες δυνάμεις» και κυρίως η ΕΕ, παρ’ όλο που «ενοχλούνται» από τη στάση της Τουρκίας, «δεν θέλουν να τα βάλουν» μαζί της, γιατί έχουν «ζωτικά οικονομικά συμφέροντα».

Ετικέτες: Real FM, Δηλώσεις, Επέκταση, Μίλια, Σύνοδος Κορυφής, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Τσίπρας

PREVIOUS

ΕΟΔΥ: 508 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα

NEXT

Τηλεθέαση: Εξακολουθεί να παραμένει πρώτος ο ΣΚΑΪ
Related Post
4 Σεπτεμβρίου, 2024
Πολάκης για νέο όνομα ΣΥΡΙΖΑ: Τη χάρη την έχει το καθαρό πρόγραμμα
5 Σεπτεμβρίου, 2022
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει ελληνικό μέτρο ύψους 341 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας
21 Οκτωβρίου, 2020
Αερομεταφορές: Απολύσεις στην εταιρεία Cathay Pacific
8 Μαρτίου, 2021
ΗΠΑ: Συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για επέκταση του ελέγχου μητρώου για την αγορά όπλων
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved