Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
60 views 39 sec 0 Comment

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για εξοπλιστικά και οικονομία

Δημήτρης Κυριακού - 12 Σεπτεμβρίου, 2020

Φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς και πακέτο στα εξοπλιστικά για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε νωρίτερα από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενδεικτικά τα μέτρα που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνουν έξι σημεία για τα εξοπλιστικά και δώδεκα για την οικονομία και την εργασία.

Για τα εξοπλιστικά:

1. Απόκτηση 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Ραφάλ.

2. Ένταξη 4 νέων Φρεγατών Πολλαπλού Ρόλου στο Πολεμικό Ναυτικό.

3. Εμπλουτισμός και ενίσχυση του οπλοστασίου και των τριών Κλάδων. Νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς. Νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό, νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική Αεροπορία.

4. Προσλήψεις 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα 5ετίας στις Ε.Δ.

5.  Ενεργοποίηση την Αμυντικής Βιομηχανίας.

Επίκειται η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ και αναδιοργάνωση της  ΕΑΒ.

6. Ενίσχυση της ψηφιακής λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων,  θωράκισή τους από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου.

Οικονομία:

  • 1. Μείωση κατά 3 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για το 2021.
  • 2. Κατάργηση Εισφοράς Αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες. Το μέτρο θα ισχύει κατ΄ αρχάς για ένα έτος, το 2021.
  • 3. Θεσμοθέτηση καινοτόμου Πρόγραμματος Επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας: Tο κράτος θα καλύπτει επί 6 μήνες τις εισφορές, εργαζόμενου και εργοδότη, για κάθε νέο υπάλληλο.
  • 4.Το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” ενισχύεται και επεκτείνεται έως το τέλος του 2020.
  • 5. Έναρξη 3ου κύκλου ευνοϊκής χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις μέσω της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής». Το ύψος του τρίτου κύκλου θα είναι 1,5 δισ.
  • 6. Θέσπιση του μέτρου των υπεραποσβέσεων σε ύψος 200% και για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου για τρία έτη, 2021-2023.
  • 7. Καταβολή τον Οκτώβριο σε περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους αναδρομικών ποσών συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, των κύριων συντάξεων για το 11μηνο 2015-2016.

    Ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα πιστωθούν άλλα 460 εκατομμύρια σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

  • 8. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 μικρότερα νησιά, που δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.
  • 9. Αναβολή καταβολής κάθε οφειλής φορολογικής και ασφαλιστικής για τους απασχολούμενους σε επαγγελματικούς κλάδους που χτύπησε ο κορονοϊός, μέχρι και τον Απρίλιο του 2021.
  • 10. Επέκταση για έξι μήνες του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές, στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και τις τουριστικές υπηρεσίες.
  • 11. Προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό όλων των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών έως τα τέλη του 2020.

                                                                                                                                           Δυνατότητα διευθέτησης οφειλών και δεύτερης ευκαιρίας από τον Ιανουάριο του 2021 για τους πιο αδύναμους. Ένταξη στον νέο κώδικα διευθέτησης.

  • 12. Παράταση για δύο ακόμη μήνες όλων των επιδομάτων ανεργίας που μόλις έληξαν. Και μείωση σε 50 αντί των 100, του αριθμού των απαιτούμενων ενσήμων για τη χορήγηση αυτής της ενίσχυσης. Ένταξη και των εποχικά εργαζόμενων που είδαν μείωση στα ημερομίσθιά τους από την πανδημία.

Τα μέτρα συνολικής ενίσχυσης σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη κοστολογούνται στα 6,8 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση το ονομάζει «Σχέδιο Εθνικής Αυτοπεποίθησης».

Ετικέτες: Kυριάκος Μητσοτάκης, ΔΕΘ, Ενίσχυση, Εξοπλιστικά, Κορωνοϊός, Μέτρα, οικονομία

PREVIOUS

Γερμανία-SPD: Χρειάζεται μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή στο προσφυγικό

NEXT

Live η συνέντευξη Τύπου του Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη
Related Post
18 Ιουλίου, 2020
Τέλος το Happy Day για την φετινή χρονιά
7 Αυγούστου, 2020
Έγκριση επένδυσης μονάδας παραγωγής χαρτιού στη Βοιωτία
27 Ιουλίου, 2019
Κατατέθηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο
24 Δεκεμβρίου, 2021
Πούτιν: Όσοι δεν επιτρέπουν την λειτουργία του Nord Stream 2 ενεργούν βλακωδώς
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved