Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
70 views 2 sec 0 Comment

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ΟΑΕΔ

Μάριος Λουκάς - 11 Σεπτεμβρίου, 2020

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε χθες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη. Αντικείμενο του μνημονίου είναι η διαμόρφωση και η εκτέλεση, με πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ, και με τη συνδρομή και υποστήριξη του ΟΑΕΔ, προγράμματος με σκοπό τη διάθεση σε άνεργους νέους ηλικίας 15-24 ετών πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) αξίας €20, για την αγορά βιβλίων από βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα επιλέξουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα θα καλύψει 62.651 δικαιούχους, και η αξία του προγράμματος που χρηματοδοτεί το ΥΠΠΟΑ θα ανέλθει σε €1.253.020.

Βασική ειδοποιός διαφορά του συγκεκριμένου προγράμματος από άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ, είναι ότι καλύπτει το σύνολο του ωφελούμενου πληθυσμού: κάθε εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργος ηλικίας 15-24 ετών αυτομάτως καθίσταται δικαιούχος του συγκεκριμένου voucher.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Με την πρωτοβουλία του αυτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανταποκρίνεται σε δύο βασικούς του στόχους: αφενός την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και μάλιστα σε νεαρές ηλικίες, και αφετέρου τη στήριξη της αλυσίδας παραγωγής του βιβλίου από τον συγγραφέα και τον εκδότη έως τον βιβλιοπώλη, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης του Πολιτισμού στην περίοδο της πανδημίας».

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέφερε ότι: «Ο ΟΑΕΔ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της κοινωνίας αλλά και πιστός στις καταστατικές του διατάξεις παρέχει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα υπηρεσιών κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα. Σήμερα, το φάσμα αυτό των υπηρεσιών διευρύνεται με μια καινοτόμο σύμπραξη με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την κατάρτιση ενός νέου προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων το οποίο θα υλοποιηθεί στη βάση των αντίστοιχων προγραμμάτων που υλοποιεί ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επιθυμία δική μου και των συνεργατών μου είναι αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλα προγράμματα ή δράσεις. Γιατί η χώρα μας χρειάζεται συμπράξεις και ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.» 

Το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί άμεσα, ενώ έχει προβλεφθεί να λειτουργήσει και μέσω της εφαρμογής του ΟΑΕΔ για κινητά, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη η υλοποίησή του.

Ετικέτες: ΟΑΕΔ, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

PREVIOUS

Πρεμιέρα την ερχόμενη Τετάρτη για το «The 2night show» στον ΑΝΤ1

NEXT

Σε νέο καταυλισμό μπαίνουν μετανάστες στην Λέσβο
Related Post
31 Οκτωβρίου, 2020
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Θα επικηρυχθούν οι δράστες για τον προπηλακισμό του Πρύτανη
14 Σεπτεμβρίου, 2021
Τελετή Αναχωρήσεως της Ελληνικής Δυνάμεως Σαουδικής Αραβίας
16 Μαρτίου, 2022
Τσίπρας: Πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να εξαγγέλλει μέτρα στήριξης μιλώντας για ψίχουλα
22 Δεκεμβρίου, 2020
Υπογραφή συμφωνίας για το δικαίωμα του Ελ. Δημοσίου να συμμετάσχει με ποσοστό μέχρι 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας «ΕΛΒΟ 2020»
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved