Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
77 views 1 sec 0 Comment

Ανακοίνωση Μητσοτάκη για επέκταση στα 12 μίλια για τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο

Δημήτρης Κυριακού - 26 Αυγούστου, 2020

Σε μια σημαντική ανακοίνωση προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βουλή σήμερα, καθώς ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί η αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδας κατά 12 μίλια προς δυσμάς.

Ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι άμεσα θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο ακόμα για μια κίνηση που αποτελεί «άσκηση ενός αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού μας δικαιώματος σύμφωνα με το άρθρο 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας».

«H Ελλάδα μεγαλώνει. Το έχουν πει κι άλλοι. Εμείς όμως είμαστε αυτοί που το κάνουμε πράξη. Προβαίνουμε έτσι σε μία θαλάσσια περιοχή συγκεκριμένα αυτή του Ιονίου και των Ιονίων νήσων μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου στην άσκηση ενός αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού μας δικαιώματος, σύμφωνα με άρθρο 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ένα δικαίωμα το οποίο η χώρα μας επιφυλάσσεται να ασκήσει μελλοντικά και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές και το οποίο έχουν ήδη ασκήσει οι γείτονές μας με σεβασμό στη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και την εφαρμογή της μέσης γραμμής εκεί που η απόσταση μεταξύ των ακτών είναι μικρότερη από τα 24 μίλια» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εμβληματικές τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο, με μείζον ιστορικό και πολιτικό βάρος για τη χώρα «πρόκειται για μια συνεδρίαση ξεχωριστής σημασίας, καθώς η Βουλή των Ελλήνων καλείται να «κυρώσει δύο εμβληματικές συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο», ανέφερε και συμπλήρωσε πως στα σχετικά κείμενα των συμφωνιών περιλαμβάνονται και ρητές ρυθμίσεις για τα ευρύτερα εθνικά μας συμφέροντα. «Έχουν συνεπώς μείζον ιστορικό και πολιτικό βάρος» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

 

Ετικέτες: Kυριάκος Μητσοτάκης, Αίγυπτος, Βουλή, Ιταλία, Συμφωνίες

PREVIOUS

COVID-19: Νέο άρνητικό ρεκόρ-Τα σημερινά δεδομένα στη χώρα μας

NEXT

Πριν από λίγο: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ
Related Post
1 Φεβρουαρίου, 2020
Σαμαράς για κατάθεση Αγγελή για τη Novartis: Είναι συμμορία, το είχα πει
15 Ιουνίου, 2021
Η Επιτροπή και η βιομηχανία επενδύουν 22 δισ. ευρώ σε νέες ευρωπαϊκές συμπράξεις με σκοπό την υλοποίηση λύσεων για μείζονες κοινωνικές προκλήσεις
19 Ιανουαρίου, 2021
Ρωσία: Σύλληψη αστυνομικού που αποκάλυψε τους δράστες της δηλητηρίασης του Ναβάλνι
31 Ιουλίου, 2019
Ιταλία: Σάλος μετά τις βόλτες του υιού Σαλβίνι με τζετ σκι της αστυνομίας
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved