Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Αξίζει να διαβαστεί
48 views 3 sec 0 Comment

ΠΟΥ: Εξαλείφθηκε η πολιομυελίτιδα από την Αφρική

Γιάννης Διαμάντης - 25 Αυγούστου, 2020

Την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας από την Αφρική είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σήμερα το απόγευμα.

Εστίες πολιομυελίτιδας υπήρχαν στη Βόρεια Νιγηρία, περιοχή που σπαράσσεται από την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18.00, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, της περιφερειακής διευθύντριας Αφρικής, Ματσχιντίσο Μοέτι, καθώς επίσης και των εκατομμυριούχων Μπιλ Γκέιτς και Αλίκο Ντανγκότε.

Ο δρ. Τούνζι Φούνσο, μέλος της επιτροπής Πολιομυελίτιδας Νιγηρίας του Διεθνούς Ροταριανού Ομίλου, μίλησε για μια «καταπληκτική νίκη», προσθέτοντας ότι η εξάλειψή της στην Αφρική αποτελούσε πρόκληση τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια μολυσματική ασθένεια που πλήττει κυρίως τα παιδιά, επηρεάζοντας το νωτιαίο μυελό τους και προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις μη αναστρέψιμη παράλυση.

Η ασθένεια ήταν ενδημική σε όλον τον κόσμο μέχρι την ανακάλυψη εμβολίου τη δεκαετία του 1950.

Οι πιο πλούσιες χώρες είχαν αμέσως πρόσβαση σε αυτό, όμως η Ασία και η Αφρική αντιμετώπιζαν έντονα την συγκεκριμένη ασθένεια.

Το 1988 ο ΠΟΥ είχε καταγράψει 350.000 κρούσματα σε όλον τον κόσμο και περισσότερα από 70.000 στην Αφρική το 1996.

Παρ’ όλα αυτά, χάρη σε μια εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού και σημαντικές οικονομικές προσπάθειες η πολιομυελίτιδα νικήθηκε στην Αφρική.

Η Νιγηρία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα λόγω της ασθένειας, ιδιαίτερα στα βόρεια της χώρας όπου υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ της Μπόκο Χαράμ και του τοπικού πληθυσμού. 

Μάλιστα, οι εκστρατείες εμβολιασμού είχαν σταματήσει από το 2003 έως το 2004, λόγω φημών περί σχεδίου των Δυτικών για να στειρώσουν τους μουσουλμάνους.

Έτσι, απαιτήθηκαν μεγάλες προσπάθειες με παραδοσιακούς και θρησκευτικούς ηγέτες, με στόχο να πειστούν οι κάτοικοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Όμως, η σύγκρουση με τη Μπόκο Χαράμ που αναζοπυρώθηκε το 2009 κατέστρεψε τις ελπίδες εξάλειψης της ασθένειας, καθώς λίγα χρόνια αργότερα καταγράφηκαν περιπτώσεις πολιομυελίτιδας στην περιοχή.

Ετικέτες: Αφρική, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Πολιομυελίτιδα

PREVIOUS

Με ρυθμούς …σπριντ η Ηλεκτροκίνηση Απορρόφηση 1 εκατ € σε 18 ώρες

NEXT

Η οικία Παλαμά περνά στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Related Post
11 Οκτωβρίου, 2022
Ανακατασκευάστηκε η πλατεία Θησείου στην αρχαιολογική “καρδιά” της πόλης
30 Ιουλίου, 2020
Έρευνα του KE.ME.A για την «Ενδοοικογενειακή Βία κατά τη διάρκεια των περιορισμών λόγω του Covid-19»
29 Οκτωβρίου, 2022
Les Trois Femmes Swinging on the Train- Το ταξίδι στη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου
4 Μαρτίου, 2021
Κ. Χατζηδάκης: Το 2021 έτος εφαρμογής του πλαισίου για την αναδοχή και την υιοθεσία – Η Ελλάδα θα γίνει Ευρώπη και σε αυτό το θέμα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved