Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
83 views 2 sec 0 Comment

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για την Αγία Σοφιά

Γιάννης Διαμάντης - 13 Ιουλίου, 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή την απόφαση της Τουρκίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε την έντονη δυσαρέσκεια των Ρώσων πολιτών για την αλλαγή του θρησκευτικού καθεστώτος της Αγίας Σοφιάς.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο μετέδωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέστησε σαφή την στάση του ρωσικού λαού για το θέμα. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεσμεύτηκε πως όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στο τζαμί, θα γίνουν δεκτοί, ενώ και τα χριστιανικά ιερά αντικείμενα θα διατηρηθούν.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την συνεργασία των δύο χωρών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, εξαίροντας την έκβασή της.

Ακόμα, Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν για την επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Λιβύη.

Τέλος, οι Πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας συνομίλησαν για την συνεργασία των δύο χωρών στον τουρισμό και στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δεσμευόμενοι για συνέχιση των διμερών επαφών.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Βερσίνιν, ανέφερε ότι η Αγία Σοφιά αποτελεί εσωτερικό θέμα της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Μόσχα εστιάζει στην «αξία του μνημείου ως τόπου που αποτελεί μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού».

Ετικέτες: Αγία Σοφιά, Ερντογάν, Πούτιν

PREVIOUS

Τουρκία: Κατά της απόφασης για την Αγία Σοφιά ο Ιμάμογλου

NEXT

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Related Post
24 Φεβρουαρίου, 2022
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες έξω από το Κίεβο – Φεύγουν οι άμαχοι από την πρωτεύουσα
26 Ιουνίου, 2020
ΟΗΕ: Όξυνση της επισιτιστικής κρίσης στη Συρία
6 Ιουλίου, 2022
Power Pass: Πότε έρχονται η καταβολή των χρημάτων
6 Φεβρουαρίου, 2021
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Μπάιντεν θα εγκαλέσει την Τουρκία για την συμπεριφορά της
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved